Geluidsisolatie voor bubbelbaden

Wat is het probleem? Bubbelbad isoleren
Een niet goed geïsoleerde jacuzzi, bubbelbad- of zwembadpomp kan voor veel geluidsoverlast zorgen. De behuizing van de een pomp is meestal van relatief licht materiaal is gemaakt. Geluid dringt hier gemakkelijk doorheen door het gebrek aan massa. 

Wat is de oplossing om luchtgeluid te isoleren?
Demonteer de behuizing (of kap) en voorzie deze aan de binnenkant van Isomat TS14 (een zware kunststof isolatieplaat). U lijmt en schroeft de platen Isomat tegen de beplating van de behuizing en brengt hier vervolgens een geluidsabsorberend product op aan. Het zelfklevende product Merfocell PU, met een dikte van 25 of 40 mm, is hiervoor geschikt. Plak de naden van de Merfocell PU af met Acusitape, zo kan er geen vocht en vuil in het absorptieschuim trekken.

Wij raden de 14 kg/m² Isomat variant aan omdat deze het zwaarst is. Hoe zwaarder de behuizing wordt, hoe hoger de isolatiewaarde. Wanneer u denkt dat deze te zwaar is voor de constructie kunt u ook voor de lichtere 8 kg/m², Isomat TS8, kiezen.

Wat is de oplossing om contactgeluid isoleren?
Het contactgeluid van een pomp wordt door de omgeving meestal ervaren als een bromtoon (zeker als de pomp de woning(en) raakt). Om dit te verminderen moet u de pomp ontkoppeld opstellen met behulp van Regufoam D220 trillingsisolatie. Let bij trillingsvrij opstellen van de pomp er goed op dat er geen speling op de leidingen kan ontstaan, dit zou op de langere duur voor lekkages kunnen zorgen. Een flexibele leiding tussen de pomp en de leiding voorkomt lekkages.

Regufoam is een trillingsisolerend materiaal geschikt voor buitentoepassingen. Vermijdt bij buitentoepassing wel dat er vocht in het materiaal kan trekken, bij vorst kan het vocht namelijk uitzetten en het materiaal beschadigen.Regufoam is wel vochtbestendig

Stappenplan
Op onze tipspagina vindt u een uitgebreid Stappenplan voor het isoleren van de pomp. Dit plan kunt u ook toepassen voor zwembadpompen.

Hieronder vindt u de producten voor het isoleren van een bubbelbad, Jacuzzi- en zwembadpomp

Filteren
 1. Isomat TS
  Isomat TS
  Zware isolatieplaat
  Waardering:
  93%
  • Zware kunststof massaplaat
  • Verschillende toepassingen
  • Industrieel uiterlijk

  Vanaf € 32,26

  (incl. btw)
 2. Acustitape Afplakband
  Acustitape Afplakband
  Afplakken van naden en kieren
  • Voor het afplakken van naden en kieren
  • Voorkomt intrekken van olie, vocht en vuil
  • Makkelijk schoon te houden

  Vanaf € 33,28

  (incl. btw)
 3. Merfocell PU
  Merfocell PU
  Geluidsabsorptie met toplaag
  Waardering:
  90%
  • Olie- en vochtwerende toplaag
  • Geluidsabsorberend schuim
  • Is voorzien van een zelfklever

  Vanaf € 39,72

  (incl. btw)
Filteren

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning