Combinatieplaten: geluidsabsorptie én isolatie in één product

Akoestische combinatieplaten
Deze producten combineren geluidsisolatie en absorptie in één product. Gecombineerde producten worden toegepast in voer- en vaartuigen en apparaten- en machinebouw. Het gebruik van combinatieplaten levert veel tijdswinst op doordat u zelf geen samenstellingen hoeft te maken. De volgende combinatieplaten zijn beschikbaar:

 • Merfocom
  Merfocom is een geluidsabsorberend én isolerend product. De plaat is aan de voorkant voorzien van Merfocell geluidsabsorptie met een stevige glasweefseltoplaag (GW). Deze toplaag is hittebestendig, vocht- en oliewerend en stootvast. Onder de laag geluidsabsorptie is een laag Isomat geluidsisolatie. Onder de Isomat laag, de achterzijde van de plaat, is een 5 mm dik laagje schuim voorzien van een zelfklever. Door deze samenstelling wordt met het plaatsen van Merfocom een ‘dubbele wand’ gecreëerd. Dit product isoleert geluid veel beter dan een enkele absorptieplaat. Merfocom wordt hoofdzakelijk in jachten, sloepen en schepen gebruikt voor het isoleren van de motorbehuizing.
   
 • Merfodem
  Merfodem biedt geluidsabsorptie en isolatie in één plaat. Dit product isoleert door de ontdreunende, zelfklevende, onderlaag van Vibraflex. De absorberende Merfocell toplaag absorbeert geluid en is voorzien van een olie- vochtdichte PU-huid. Merfodem heeft door zijn samenstelling een dubbele werking en is hierdoor bijzonder efficiënt, in zowel de toepassing als verwerking. Dit product wordt toegepast in relatief lichte aluminium en stalen apparaatbehuizingen.

Hieronder vindt u de beschreven producten

Filteren
 1. Merfodem
  Merfodem
  Ontdreuning- en absorptieplaat
  • Stootvast en hittebestendig
  • Olie, vocht- en vuildichte toplaag
  • Voor machines, vaar- en voertuigen

  Vanaf € 89,49

  (incl. btw)
 2. Merfocom Combinatieplaat
  Merfocom Combinatie
  Absorptie- en isolatieplaat
  Waardering:
  90%
  • Kunststof plaat met schuim
  • Geluidsabsorberend en Geluidsisolerend
  • Voorzien van olie werende en brandveilige toplaag

  Vanaf € 135,01

  (incl. btw)
Filteren

Scheeps- en jachtbouw
Meer oplossingen en producten voor het isoleren van uw jacht, sloep of binnenvaartschip vindt u op onze pagina Boten & Jachten. Op de tipspagina verschijnen regelmatig stappenplannen, tips en uitleg over geluidsproblemen, ook voor de watersport en beroepsvaart.