Geluidsisolatie voor het isoleren van burengeluid

Geluidsoverlast door burengeluid, geluidsisolatie voor vloer, muur en plafond
Geluidsoverlast door burengeluid kan komen van naaste-, boven- of onderburen. Voor ieder van deze situaties vindt u bij de Akoestiekwinkel tekst & uitleg om uw woning te isoleren tegen burengeluid, zowel voor contactgeluid als luchtgeluid. In ons assortiment vindt u producten voor het isoleren van vloeren, houten en betonnen verdiepingsvloeren, geluidsisolatie voor een muur of plafond, maar ook zwevende vloeren, geluiddempende ondervloeren en isolatieplaten voor scheidingswanden.

Uw woning isoleren tegen burengeluid
Via de knoppen hieronder kunt u een keuze maken die het meest aansluit bij uw type woning, burengeluid van naaste-, boven- of onderburen. Klik hier als u iets meer uitleg wilt over het isoleren van contactgeluid of luchtgeluid, en burengeluid in het algemeen. Klik op één van onderstaande knoppen om te zien hoe u burengeluid kunt isoleren in uw woning:

       

Filteren
Filteren

Hoe kun je het beste burengeluid isoleren?
De beste methode om burengeluid te isoleren is door een ontkoppelde, of wel zwevende voorzetwand, zwevende vloer of zwevend plafond te monteren. Daarbij is het van belang dat de geluidsisolatie zonder starre verbinding aan de woning wordt gemonteerd. Het isoleren van burengeluid gaat daarom het best door muren, vloeren of een plafond te isoleren met behulp vsan Merfoflex veerregels of Akoestifloor geluidsisolerende vloerpanelen. Dit akoestische isolatiematerialen ontwikkeld voor een contactvrije montage zonder starre verbinding te maken met de woning. 

      • Contactgeluid isoleren
        Contactgeluid ontstaat door het in beweging zetten van een oppervlak, bijvoorbeeld een vloer door het verschuiven van stoelen of voetstappen. Het isoleren van contactgeluid is dus het meest efficient bij de bron doormiddel van een ondervloer of vloerisolatie op basis van trillingsisoslatie.
      • Luchtgeluid isoleren
        Luchtgeluid is een beweging in de lucht, geluidsgolven worden door de lucht verspreid en kunnen bestaan uit spraakgeluid, muziek of apparaat geluid. Het isoleren van luchtgeluid kan soms met zware massaplaten, op een houten vloer bijvoorbeeld, of met zwevende wanden, vloeren en plafonds.

De bron van het geluid is afhankelijk van uw type woning. Woont u bijvoorbeeld in een huis dan heeft waarschijnlijk overlast van naaste buren. Maar woont u in een appartement dat kunt u ook last hebben van bovenburen en/of onderburen, zelfs van andere verdiepingen. Het hier van belang om te weten of het om contact- of luchtgeluid gaat.

Geluidsisolatie naaste buren
Een muur isoleren tegen burengeluid van naaste buren is vaak effectief, maar vaak bij oude woningen kan het ook helpen om de houten vloer te isoleren. De muren worden het best geïsoleerd door deze te voorzien van een voorzetwand van Merfoflex Tussenregels.

Geluidsisolatie onderburen
Om contactgeluid van uzelf naar de buren toe te isoleren, of voor het isoleren van burengeluid van onderburen naar boven, kunt u de vloer isoleren met bijvoorbeeld Akoestifloor of Isoblace, afhankelijk van het type woning en het geluidsprobleem.

Geluidsisolatie bovenburen
Geluidsoverlast van bovenburen bestaat voor het grootste gedeelte uit contactgeluid, zoals verschuiven van stoelen of loopgeluid. Voor het isoleren van een plafond kunt u het best Merfoflex Tussenregels gebruiken voor het maken van een zwevend plafond. Bent u zelf degene die overlast veroorzaakt naar uw onderburen? Dan kunt u het beste Akoestifloor, Isomat KE of Isoblace gebruiken voor het akoestisch isoleren en ontkoppelen van uw vloer. Uw vloer is namelijk het plafond van de bovenburen.