Akoestiek in de horeca verbeteren

Horeca akoestiek

Wat is het probleem?
Het probleem nagalm (ook wel ervaren als een korte echo) ontstaat door het veelvuldig gebruik van harde materialen in het interieur. In veel horeca- gelegenheden zoals restaurants, cafés, discotheek en clubs is de akoestiek slecht te noemen. Een slechte akoestiek in deze branche is bijzonder slecht voor de klandizie. Bezoekers ervaren slechte verstaanbaarheid aan tafel, zitten niet op hun gemak en missen een intieme sfeer die bij een avondje uit hoort, een volgend bezoek aan de gelegenheid is daar door snel verkeken. Een investering in het verbeteren van de ruimte akoestiek betaalt zichzelf daarom terug.Wat is de oplossing?
In het kort: voldoende zachte, c.q. Absorberende, materialen op harde reflecterende vlakken aanbrengen. Er zijn diverse producten en materialen om het akoestisch klimaat aangenaam te maken.  Zo kunt u denken aan het creëren van meer privacy door het plaatsen van afschermpanelen uit de Silent Office reeks. Afschermpanelen zorgen ervoor dat geluid minder de ruimte in verspreid wordt.

Producten voor wanden
Voor het verminderen van reflecties die afkomstig zijn van de wanden kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld Silent Office wandpanelen, Soundstone Baffles en diverse Flamex en Akotherm producten. Eén wand in uw ruimte voor een derde bekleden geeft vaak al een bijzonder resultaat.

Producten voor plafond
Voor het verminderen van reflecties vanaf het plafond, vooral in hoge ruimten, kunt u denken aan producten(materialen) zoals plafondeilanden van Silent Office, Soundstone Systeemplafond platen en Baffles en diverse designs uit de Flamex productreeks.  

Wat heb ik nodig om de akoestiek te verbeteren?
Bij het toepassen van een 60% van het vloeroppervlak aan akoestisch producten in uw zaak is de verbetering redelijk tot goed te noemen (voorbeeld:  100 m² vloeroppervlak, toevoegen minimaal 25 á 30 m² absorptievlak).  In de praktijk blijkt echter dat een percentage van 25 à 30% al een behoorlijke verbetering geeft. Wij adviseren dus het probleem in één of twee fasen aan te pakken.

Onder tafels?
De toepassing absorptiemateriaal onder tafels plakken is bijzonder matig. Dit heeft alleen enig resultaat als er veel en grote tafels staan en er sprake is van veel reflectie van geluid via de (harde)vloer. Een goede aanpak is absorptiematerialen- en producten aan wanden en/of het plafond monteren. Niet concentreren op één plaats maar verspreid door de zaak aanbrengen. 

Hieronder vindt u de producten voor het beteren van de akoestiek in uw ruimte

Filteren
 1. Flamex Basic Geluidsabsorberende plaat
  Flamex Basic
  Geluidsabsorberende plaat
  Waardering:
  86%
  • Voor aan wand en plafond
  • Geluidsabsorberend, brandveilig paneel
  • Esthetische look

  Vanaf € 17,13

  (incl. btw)
 2. Akotherm Basic D40 Geluidsabsorberende isolatie
  Akotherm Basic D40
  Geluidsabsorberende isolatie
  Waardering:
  79%
  • Geluidsabsorberende vulling
  • Thermisch isolerend
  • Alternatief voor minerale wol soorten

  Vanaf € 20,33

  (incl. btw)
 3. Akotherm GG Geluidabsorberend paneel wit
  Akotherm GG
  Geluidabsorberend paneel
  Waardering:
  90%
  • Voor aan wand of plafond
  • Dubbelzijdig glad afgewerkt
  • Thermisch isolerend en geluidsabsorberend

  Vanaf € 23,90

  (incl. btw)
 4. Flamex Facet Akoestisch schuimpaneel
  Flamex Facet
  Akoestisch schuimpaneel
  Waardering:
  91%
  • Voor aan wand of plafond
  • Reduceert nagalm in een ruimte
  • Decoratieve facetrand

  Vanaf € 30,33

  (incl. btw)
 5. Flamex Piramide Absorberend schuimpaneel
  Flamex Piramide
  Absorberend schuimpaneel
  Waardering:
  90%
   • Reduceert galm in een ruimte
   • Voor aan wand of plafond 
   • Decoratief design

  Vanaf € 51,63

  (incl. btw)
Filteren

Projectbegeleiding 
Heeft u hulp nodig bij het kiezen van producten en het toepassen hiervan dan kunnen wij u op drie manieren van dienst zijn:

 1. Neem contact met ons op via de Contactpagina.  Email/App van te voren of via de pagina tenminste drie foto’s van de ruimte naar ons.
 2. Breng een bezoek aan de Winkel. Neemt u in dit geval wat foto’s/tekeningen van ruimte mee.
 3. Laat een nagalmmeting op locatie uitvoeren door een van onze specialisten en ontvang een rapport en een plan van aanpak (aan een meting zijn kosten verbonden en worden uitsluitend bij zakelijke klanten uitgevoerd).