Terug naar overzicht

Flamex Facet

Akoestisch schuimpaneel

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
91% of 100

Flamex Facet is een akoestisch schuimpaneel voor het verminderen van galm in bijvoorbeeld woonkamer, studio, kantoor of schoollokaal. Het paneel is aan één zijde rondom voorzien van een decoratieve facetrand van 45° (vanaf basishoogte). Vanwege de fraaie look & feel is dit een ideaal product om aan wanden en plafonds te bevestigen (zie voorbeeld foto's).

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K0087 600 x 600 x 50 Grijs
€ 30,33
(p. st.)
60 st.
K0088 600 x 600 x 50 Wit
€ 44,84
(p. st.)
37 st.
K0091 1200 x 600 x 50 Grijs
€ 59,33
(p. st.)
18 st.
K0089 1200 x 600 x 50 Wit
€ 92,89
(p. st.)
116 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Het verbeteren van de akoestiek (verminderen van galm) in o.a. woning, kantoor, horeca en scholen.

Minder geschikt voor:
Vochtige en vuile omgevingen, gebruik hier Merfopol.

Staffel korting

Hoeveel heb ik nodig om de akoestiek te verbeteren?
Voor het verbeteren van de akoestiek, het verminderen galm, is een vuistregel. Deze vuistregel is toepasbaar voor ruimten zoals een kantoor, woonkamer of horecagelegenheid. De regel stelt dat wanneer 30 tot 50% van het vloeroppervlak aan absorptievlak aanwezig is een ruimte er sprake is van een redelijk tot goed akoestiek. Dit percentage zal hoger uitvallen in ruimten waar veel mensen (geluidsbronnen) aanwezig zijn. Als voorbeeld: 

Stel dat u een ruimte heeft met een vloer van 100 m², niet veel hoger dan 4 meter, er ongeveer 30 á 50 vierkante meter aan absorptievlakken aanwezig moet zijn voor een redelijke tot goede akoestiek. Met absorptievlakken bedoelen wij zachte vlakken zoals gordijnen, meubels en tapijt, aangevuld met absorptiepanelen- of platen. Op onze tipspagina vindt u de categorie “Akoestiek verbeteren” met praktische tips voor verschillende situaties, niet alleen voor thuis, maar ook voor op het werk, school, geluidsstudio of restaurant.

Wat het is en doet
Flamex Facet is een akoestisch paneel gemaakt van geluidsabsorberend melamineschuim. Het paneel is rondom voorzien van een decoratieve facetrand van 45° (vanaf basishoogte). Flamex Facet vermindert vervelende geluidsreflecties en nagalm in het midden- en hoogfrequente gebied, met andere woorden leef- stemgeluiden. Het verbetert de ruimte-akoestiek door de holle klank weg te nemen.

Waar toe te passen
Flamex Facet heeft brandklasse C en kan daardoor breed ingezet worden. Toepassingsgebieden zijn op kantoor, call center, schoollokaal of wacht- en spreekkamer, maar ook thuis in de woonkamer of in een muziekstudio. De panelen zijn zowel aan het plafond als aan de wand te monteren met onze Stauf lijm. De facetrand rondom geeft het product een fraai uiterlijk! 

Wat zijn de eigenschappen?

 • Hoge absorptiewaarden.
 • Brandklasse C, rookgetal S2, drupgetal D0 volgens EN - 13501 - 1.
 • Decoratieve, afgeschuinde kanten.
 • Licht van gewicht, 9,5 kg/m³.
 • Grijze panelen, bij benadering RAL 7047.
 • Witte panelen,  bij benadering RAL 9001.

Montagetips
Flamex Facet panelen zijn gemakkelijk te monteren met onze Stauf lijm. Smeer een aantal dotten Stauf lijm vanuit de hoeken richting het midden en smeer wat dotten uit in het midden van het paneel. Bij voldoende lijm blijft het paneel direct aan de ondergrond kleven, stutten of klemmen is niet nodig.

Meer over Flamex
Op de tipspagina vindt u een uitgebreid artikel over Flamex Melamineschuim

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Disclaimer
Onze producten zijn niet overschilderbaar. Akoestiekwinkel is niet aansprakelijk voor onjuist gebruik van de producten. Mocht u vragen hebben neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Flamex Facet
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!