Apparaten isoleren

Wat is het probleem? Apparaten isoleren
Apparaten zoals een pompinstallatie voor een aquarium of zwembad, maar ook een lawaaiige  compressor  produceren een continue toon die voor de omgeving vaak niet wenselijk is. De apparaten slaan vaak aan op ongewenste tijden en zorgen dus voor overlast. Het probleem voor de omgeving bestaat vaak uit luchtgeluid en inpandig (of naburig) voor lucht- en contactgeluid. Welk product u ook gebruikt, let altijd goed op de ventilatie!

Wat is de oplossing voor luchtgeluid?
Om de klanken van een apparaat te isoleren is het nodig een behuizing over het apparaat te plaatsen. Een behuizing moet aan drie belangrijke eisen voldoen; massa, ontkoppeling en ventilatie. Een goede behuizing wordt gemaakt van zwaar plaat materiaal, bijvoorbeeld Merfoplex of van multiplex verzwaard met Isomat TS. Massa = Isolatie. Maak de behuizing ruim van binnen zodat de binnenzijde van absorptiemateriaal kan worden voorzien. De eisen die aan het absorptiemateriaal kunnen worden gesteld hangen van de situatie af.

Wat is de oplossing voor contactgeluid?

De trillingen of resonanties afkomstig van het apparaat worden geïsoleerd met Regufoam. Deze trillingsisolatie zorgt voor een onderbreking tussen de bron en de vloer waar deze op staat. Het is niet nodig om het hele vloeroppervlak onder het apparaat te voorzien van trillingsisolatie. Voor niet industriële apparaten en machines zijn Regufoam delen van 100 x 100 x 25 mm in de meeste gevallen afdoende. De hoeveelheid delen en densiteit is afhankelijk van het gewicht en de afmeting van het apparaat of machine. Regufoam met een dikte van 12 mm wordt gebruikt voor machines zoals een draaibank (hoog toerental) of wanneer er minder ruimte beschikbaar is.

Absorptiemateriaal
Bij schone  en droge apparaten kunt u  een absorptiemateriaal zonder toplaag gebruiken. Bij apparaten die vocht of olie lekken Acusticab, Merfocell PU of Flamex PU, vergeet niet de naden af te plakken met Acustitape. Bij apparaten die hoge temperaturen produceren gebruikt u Flamex GW of Aluglass 15S.

Industriële apparaten of complexe machines
In sommige situaties is het beter om een berekening te maken voor het toe te passen type Regufoam voor het ontkoppelen van machines. Neemt u dus gerust contact met ons op voor een berekening van het ontkoppelen van uw machine(s).

Op onze tipspagina vindt u het Stappenplan Apparatenbehuizing voor het maken van een behuizing. Ook voor het verminderen van een airco- en warmtepompinstallatie is een tipspagina. 

Hieronder vindt u de producten voor het isoleren van apparaten en machines

Filteren
Toepassing
Selectie verfijnen
Filteren
Pagina
Filteren
Pagina

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning