Terug naar overzicht

Merfocell PU

Geluidsabsorptie met toplaag

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
90% of 100

Merfocell PU is geluidsabsorberend schuim gemaakt van polyurethaan. De plaat heeft een olie, vuil- en vochtdichte toplaag van polyurethaanfolie (PU). Het wordt voornamelijk gebruikt in motorruimten en machine- en apparatenbehuizingen van bijvoorbeeld pompen en aggregaten. Merfocell is voorzien van CE certificering. Verkrijgbaar in 3 dikten.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
W0135 1000 x 600 x 25 Zwart
€ 39,72
(p. st.)
30 st.
W0136 1000 x 600 x 40 Zwart
€ 45,44
(p. st.)
42 st.
W0137 1000 x 600 x 50 Zwart
€ 52,50
(p. st.)
30 st.
K0136 1200 x 1000 x 40 Zwart
€ 88,45
(p. st.)
229 st.
K0135 1200 x 1000 x 25 Zwart
€ 77,03
(p. st.)
212 st.
K0137 1200 x 1000 x 50 Zwart
€ 102,58
(p. st.)
151 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Voer- en vaartuigen, apparaten- en machinebouw, in omgevingen tot 80 graden.

Minder geschikt voor:
Krappe machinekamers en omkastingen, gebruik hier een product met een GW toplaag of Aluglass.

Niet geschikt voor:
Ruimte akoestiek of openbare gelegenheden.

Staffel korting

Wat het is en doet
Merfocell PU is een geluidsabsorberend polyurethaanschuim met een PU toplaag (polyurethaanfolie). Deze toplaag beschermt het schuim tegen binnendringen van vocht, vuil en olie. De kleur van het schuim is antraciet. De kleur van de PU toplaag is zwart.

Waar toe te passen
Merfocell PU wordt o.a. toegepast voor het absorberen van geluid in en van motorkasten, aggregaten, compressoren, schepen en pleziervaart. Dit product kan ook worden toegepast onder de motorkap in auto’s, bussen en campers. Ons advies bij toepassingen vlakbij verbrandingsmotoren: houd minimaal 8 tot 10 cm ruimte tussen hete delen van de geluidsbron-/motor en de Merfocell PU platen. 

Gebruik bij dieselmotoren het dikste type van 50 mm. Hoe dikker het materiaal des te hoger de absorptiewaarden. Speelt hitte een boven-gemiddelde rol? Gebruik dan Merfocell GW of, voor extreme gevallen, Flamex GW (alleen op rechte oppervlakken).

Wat zijn de eigenschappen

 • Zelfklevend
 • Bescherming tegen invloeden van water, olie en brandstoffen
 • Bestand tegen temperaturen tot maximaal 80°c
 • Eenvoudig te reinigen
 • Merfocell PU heeft een CE Keurmerk.

Montagetips
Ontvet de ondergrond zeer grondig en zorg tijdens de montage voor zo min mogelijk naden en kieren. Dit kunnen namelijk geluidslekken worden! Gebruik Acustitape voor het afplakken van deze potentiële geluidslekken en het binnendingen van vocht, vuil en olie.

Vergelijkbare producten met een PU toplaag
Merfocell PU is vergelijkbaar met producten zoals Acusticab. Acusticab is afgewerkt met een zwarte en witte PU toplaag. Flamex PU heeft een basis van een meer brandveilig schuimmateriaal maar kan alleen op een vlakke ondergrond worden gemonteerd, Flamex is stijver dan andere absorptieplaten en heeft een hittebestendigheid tot 100°c.

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Zwart

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Merfocell PU
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!