Bodemplaat isoleren

Wat is het geluidsprobleem?
Door de bodemplaat komen geluiden afkomstig van de uitlaat en het afrollen van de banden binnen in het voertuig. Het relatief lichte staal wordt in beweging gebracht en veroorzaakt een geluidslek. De bodemplaat staat in verbinding met het schutbord en de wielkasten en wordt daarom met dezelfde producten geïsoleerd.

Wat is de oplossing?
Het isoleren van de bodemplaat is vrij eenvoudig; zoveel mogelijk voorzien van ontdreuningsmatjes van het zwaarste type. De ondergrond goed ontvetten en reinigen en zoveel mogelijk voorzien van Vibraflex Extreme of STP Aero Bomb. Voor extra isolatie werkt u de ontdreuningsmatjes af met de Isomat VM, een vloermat die zowel het interieur aankleedt en voor extra isolatie zorgt. U brengt deze producten dus aan op de bodemplaat, schutbord en de wielkasten. Al deze materialen worden binnenin het voertuig gemonteerd, niet aan de buitenzijde! 

Alle ontdreuningsproducten zijn zelfklevend en met een schaar of hobbymes op maat te snijden. De Isomat VM is niet zelfklevend deze kan worden verlijmd met Zettex Contactlijm of los in het voertuig worden gelegd.

Tip
De oplossing voor het isoleren van de Wielkasten is praktisch gelijk aan het oplossing van de bodemplaat, u kunt hetzelfde stappenplan volgen.

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het isoleren van de bodemplaat

Filteren
 1. Aandrukroller
  Aandrukroller
  Bevestiging ontdreuningsplaten
  • Voor aanbrengen van ontdreuningsplaten
  • Voorkomt luchtbellen
  • Antislip handvat

  Vanaf € 25,19

  (incl. btw)
 2. Isomat VM
  Isomat VM
  Geluidsisolerende vloermat
  Waardering:
  95%
  • Kunststof plaat
  • Geluidsisolerend
  • Geschikt voor oa campers, vrachtwagens, tractoren

  Vanaf € 82,89

  (incl. btw)
Filteren

Voertuig isoleren
Op onze verzamelpagina Voertuig Isolatie vindt u meer informatie over het isoleren van diverse voertuigonderdelen zoals motorkap isolatie, wielkast isolatie en portier isolatie.