Akoestiek in sporthal en sportschool verbeteren

Akoestische problemen in gymzaal, sporthal en sportschoolSporthal akoestiek
In een gym- en sportzaal, maar ook in de sportschool zijn de twee meest voorkomende akoestische problemen nagalm en contactgeluid. Gymzalen en sporthallen zijn grote ruimten met hoge en harde plafonds en wanden waardoor lange nagalmtijden ontstaan, het is niet prettig om lange tijden te vertoeven in zo’n ruimte. Met ons advies en product(en) kunnen wij dit probleem samen oplossen. Bijkomend voordeel van een sporthal met een goede akoestiek is de meerwaarde van de hal omdat deze ook geschikt wordt voor commerciële doeleinden zoals partijen of muzikale optredens en evenementen.

Oplossing voor nagalm
In het geval van een sporthal moet de oplossing worden gezocht in het aanbrengen van absorberende panelen tegen de wanden. Aan het plafond is meestal geen optie vanwege voorzieningen zoals gymtoestellen, verlichting en klimaatbeheersing. Om het galmprobleem aan te pakken zijn speciale panelen ontwikkeld voor het absorberen van geluiden afkomstig van sporters, publiek, stuiteren van ballen tot het piepen van schoeisel op de gladde vloer. De zogenoemde sportpanelen, dit product wordt op bestelling geproduceerd, hebben naast  de geluidsabsorberende eigenschap aanvullende eigenschappen die andere producten niet hebben zoals balvastheid, schokbestendigheid, brandveilig- en duurzaamheid. 

Oplossingen voor contactgeluid
Contactgeluiden afkomstig van sporttoestellen en fitnessappartuur worden geïsoleerd door deze op delen Regufoam Trillingsisolatie te plaatsen. Op onze tipspagina "Trillingsisolatie voor fitnessapparatuur" leest u alles over het trillingsvrij opstellen van fitness- en gymtoestellen.

Hieronder vindt u de producten voor het oplossen van diverse geluidsproblemen 

Filteren
Filteren

Projectbegeleiding
Ruimte akoestische problemen in een gymzaal of sporthal wordt door ons gekwalificeerd als een project waar begeleiding bij nodig is. U neemt dus beter eerst contact met ons op alvorens producten te bestellen. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van producten en het toepassen hiervan dan kunnen wij u op drie manieren van dienst zijn:

  1. Neem contact met ons op via de contactpagina.  Email/App van te voren of via de pagina tenminste drie foto’s van de ruimte naar ons.
  2. Breng een bezoek aan de showroom/winkel. Neemt u in dit geval wat foto’s/tekeningen van ruimte mee.
  3. Laat een nagalmmeting op locatie uitvoeren door een van onze specialisten en ontvang een ontwerp en plan van uitvoering van ons (hier zijn wel kosten aan verbonden).