Minder galm, betere akoestiek door geluidsabsorptie

U kent het principe vast: een galmende akoestiek in een grote lege ruimte. Woorden en klanken klinken hard en luid. De gevolgen zijn niet min: slechte verstaanbaarheid van gesprekken, radio of TV, lage concentratie en soms zelfs hoofdpijn. Kortom, een galmende ruimte is niet alleen ongezellig, maar soms zelfs ongezond. De oplossing? Geluidsabsorptie.

Hieronder vindt u ons ruime aanbod aan geluidsabsorberende producten. Onderaan deze pagina vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden. Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Wilt u meer weten over geluidsabsorptie? Klik hier.

Filteren
Toepassing
Selectie verfijnen
Filteren
 1. Acustitape Afplakband
  Acustitape Afplakband
  Afplakken van naden en kieren
  • Voor het afplakken van naden en kieren
  • Voorkomt intrekken van olie, vocht en vuil
  • Makkelijk schoon te houden

  Vanaf € 33,28

  (incl. btw)
 2. Akotherm Baffle
  Akotherm Baffle
  Akoestisch plafondpaneel
  • Toepasbaar in hoge ruimtes
  • Geluidsabsorberende vulling
  • Absorbeert aan beide zijde geluid

  Vanaf € 34,09

  (incl. btw)
 3. Akotherm Basic Akoestische vulling
  Akotherm Basic D20
  Akoestische vulling
  Waardering:
  83%
  • Polyesterwol
  • Geluidsabsorberend, thermische isolerende vulling
  • Alternatief voor minerale wol soorten

  Vanaf € 7,88

  (incl. btw)
 4. Flamex PU
  Flamex PU
  Vuilwerende Absorptieplaat
  • Geluidsabsorberende en brandveilig
  • Olie- en vochtdichte PU toplaag
  • Voorzien van een zelfklever

  Vanaf € 39,97

  (incl. btw)
 5. Merfodem
  Merfodem
  Ontdreuning- en absorptieplaat
  • Stootvast en hittebestendig
  • Olie, vocht- en vuildichte toplaag
  • Voor machines, vaar- en voertuigen

  Vanaf € 89,49

  (incl. btw)
 6. Flamex GW
  Flamex GW
  Absorptie plaat
  • Absorptieplaat met toplaag
  • Hittebestendig tot max. 150 graden
  • Voor het absorberen van motorgeluid

  Vanaf € 65,42

  (incl. btw)
Filteren

Hoe ontstaat galm?
In (grote) ruimtes met veel harde materialen krijgt geluid vrij spel waardoor klanken weerkaatsen tussen muren, vloer en plafond. Dit fenomeen noemen we galm. Hoe langer de geluidsgolven blijven weerkaatsen, hoe meer galm er ontstaat. Een ruimte met veel galm ervaren we vaak als ongezellig. Een gesprek voeren kan er lastig zijn. Dit geldt niet alleen voor in huis, maar ook op kantoor of een werkplaats.

Hoe werkt geluidsabsorptie?
De oplossing is eenvoudig. Door het aanbrengen van absorptiemateriaal worden de geluidsgolven geabsorbeerd in het materiaal en kunnen ze niet verder weerkaatsen.Door het verminderen van deze galm klinkt een ruimte aangenamer. Hierdoor kunt u TV, radio en mensen opnieuw beter verstaan én kunt u zich ook beter concentreren.

Wat is het beste geluidsabsorberende materiaal?
Drie belangrijke eigenschappen zullen bepalen hoeveel geluid er geabsorbeerd wordt en wat het eindresultaat zal zijn:

 • Oppervlakte: hoe meer vlakken u bekleedt met absorptiemateriaal, hoe minder ruimte geluidsgolven krijgen om te weerkaatsen.
 • Dikte: hoe dikker het materiaal, hoe beter de golven opgenomen worden.
 • Densiteit (dichtheid): hoe dichter het materiaal, hoe beter de klanken opgenomen worden.


Vraag & Antwoord

Q: Hoeveel absorptiemateriaal heb ik nodig?
A: Met 30 tot 50% van het vloeroppervlak aan absorptiemateriaal aan wanden en/of het plafond gaat de akoestiek er aanzienlijk op vooruit.

Q: Waar breng ik de materialen het beste aan?
A: Het beste resultaat wordt behaald wanneer absorptiemateriaal verspreid in een ruimte wordt aangebracht. U kan de materialen bevestigen aan muren en/of het plafond. U bevestigt ze beter niet onder tafels en stoelen of bovenop kasten, omdat daar geen geluidsgolven weerkaatst worden.

Q: Welke stoffen absorberen geluid?
A: Absorptiemateriaal wordt gemaakt van polyesterwol of van schuimsoorten zoals vlokkenschuim, PU-schuim of melamineschuim. De samenstelling van het materiaal is minder belangrijk bij het maken van uw keuze. Belangrijker zijn de eigenschappen van de materialen. Deze vindt u bij de eigenschappen op de productpagina’s.

Q: Hoe kies ik het juiste materiaal?
A: Voor vrijwel elke toepassing hebben wij passende geluidsabsorptie in ons assortiment: van hoogwaardige geluidsabsorberend wand- of plafondpanelen tot platen, baffles en bass traps . Vindt u niet meteen het juiste materiaal voor uw specifieke toepassing? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Q: Kies ik beter dikker materiaal of een grotere oppervlakte aan absorptiemateriaal?
A: Het belangrijkste is de oppervlakte. Hoe groter het aantal vierkante meter aan absorptiemateriaal, hoe minder vlakken er overblijven die de geluidsgolven kunnen weerkaatsen. Is uw budget eerder beperkt, dan kiest u beter een grotere oppervlakte in een dunner materiaal. Dat zal een beter resultaat geven dan een dikker materiaal in kleinere oppervlakte.

Q: Kan ik geluidsabsorptie ook buiten gebruiken?
A: Absoluut! Voor buiten hebben wij specifieke materialen waarmee u makkelijk een geluidsabsorberende schutting of tuinscherm maakt. U leest er alles over op deze pagina.

Q: Kan ik geluid van de buren dempen met absorptiemateriaal?
A: Nee. Absorptiemateriaal zorgt er enkel voor dat het geluid in de ruimte beter klinkt en stiller ervaren wordt. Het geluidsniveau naar de buren zal nog steeds quasi hetzelfde zijn. Geluid van en naar de buren pakt u aan met andere materialen. Uiteraard hebben wij ook daarin een uitgebreid aanbod. U leest er alles over op deze pagina.