DICE

Dé geluidsisolerende omkasting voor buitenunits van warmtepomp en airconditioning installaties. Met een onderhoudsvrije DICE omkasting zorgt u er voor dat uw buitenunit voor minder geluidsoverlast zorgt, voor u en uw omgeving én uw unit wordt minder blootgesteld aan weersinvloeden. Onze geluidsdempende omkastingen isoleren geluid tussen de 9 en 15 dB en zijn zo ontwikkeld dat uw warmtepomp optimaal blijft presteren. De DICE omkasting is door de consumentenbond uitvoerig getest, bezoek de website van de consumentenbond voor het complete verslag.  

Hoe de calculator werkt
Om het juiste type DICE omkasting vast te stellen voert u de afmetingen van uw buitenunit in, inclusief de sokkels waar de unit op staat, en de luchtstroom, ook wel airflow of luchtdebiet genoemd, bijvoorbeeld 3000 m3/uur. De calculator houdt een marge in de afmeting aan zodat er vrije ruimte rondom de unit blijft voor aansluitingen en voor luchtaanvoer en luchtafvoer. Dit is ongeveer 100 mm links en rechts van de unit en 100 mm tussen de bovenkant van de unit en de binnenkant van de omkasting. Tussen de achterzijde van de unit en de omkasting 100 mm en tussen de voorzijde van de unit en de binnenkant omkasting 200 mm vrije ruimte voor voldoende ruimte voor de afvoer van lucht. 

DICE Calculator
 
Breedte (mm):
Hoogte   (mm):
Diepte    (mm):
Lucht m3/uur :

Geen geldig resultaat?
De grootste DICE omkasting heeft een binnenafmeting van 1460 x 1670 x 900 mm en een maximale luchtstroom van 7700 m3/uur max. PA30. Voert u specificaties in die dit overschrijden dan zal de uitkomst van de calculator zijn: "Geen geldig resultaat".  Als dit het geval is, neemt u dan contact met ons op!  
 
Filteren
Filteren

Wat is en wat doet: een geluidsisolerende omkasting warmtepomp?
DICE is een geluiddempende omkasting, of behuizing, die de buitenunit van een warmtepomp of een airconditioning akoestisch afschermt van de omgeving. De voor- en achterzijde van de omkasting zijn voorzien van geluidsisolerende roosters, ook wel lamellen genoemd. Dit is ook meteen de kracht van de DICE. Tijdens het ontwerpen van de omkasting zijn de roosters zo geplaatst dat deze zorgen voor een maximale isolatie met een minimale luchtweerstand. De prestaties van uw warmtepomp installatie ondervindt hierdoor praktisch geen hinder van de omkasting, de terugverdientijd komt dus niet in gevaar, uw installatie hoeft niet harder te werken voor hetzelfde resultaat.
Uw unit blijft gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud, de geluiddempende omkasting kan aan alle kanten geopend kan worden, zo kunt u zonder moeite bij de unit voor onderhoud. Bijkomend voordeel, uw unit wordt niet meer blootgesteld aan de weersinvloeden wat de levensduur van de buitenunit ten goede komt!

Waar zijn onze omkastingen toe te passen?
DICE geluidsisolerende omkastingen zijn overal toepasbaar, zowel in de tuin als op het balkon of op een plat dak, zolang de omkasting rondom 50 cm vrije ruimte heeft. Dit is de minimale afstand die uw unit nodig heeft om goed te functioneren.  Wij adviseren bij plaatsing op een plat dak de omkasting te verankeren aan het dak, hier zijn voorzieningen voor getroffen in de DICE warmtepomp omkasting.

Wat kan ik verwachten aan isolatiewaarde van een geluidswerende omkasting?
De isolatiewaarde van de DICE geluiddempende omkasting is afhankelijk van het merk en type buitenunit dat u heeft. U kunt een resultaat verwachten van ongeveer 9 tot 15 dB(A).

Welke DICE is geschikt voor mij?
Er zijn tot nu toe maar liefst zeven uitvoeringen beschikbaar in diverse afmetingen. Wilt u weten welke omkasting geschikt is voor uw warmtepomp? Klik hier en ontdek het met onze configuratietool! Kies het merk en het type apparaat en wij sturen u binnen enkele seconden een berichtje met het geschikte type DICE omkasting.
Staat uw type er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op, geef eenvoudig het merk en typenummer van uw buitenunit door en wij vertellen u welk type DICE omkasting voor u van toepassing is.

Wat zijn de eigenschappen van onze geluidsisolerende warmtepomp omkasting?
Isolatiewaarde: 9 tot 15 dB(A).
Duurzaam uitgevoerd in verzinkt staal (standaard zonder coating).
Toegankelijk voor onderhoud, de buitenunit blijft bereikbaar.
Minimale luchtweerstand door het aan- en afvoerrooster.
Beschikt over anti-recirculatieplaat waardoor aanzuiging buitenunit niet wordt beïnvloed.
Inclusief drukvalcalculatie voor rendementsbehoud warmtepomp.
Hoogwaardige coating in iedere RAL kleur tegen meerprijs.
Zelf te monteren en te verankeren met meegeleverde handleiding.
Onderhoudsvrije en vandalismebestendige constructie.
Beschermt uw buitenunit tegen weersinvloeden.
Geschikt voor bijna elk merk en type buitenunits.

Warmtepomp omkasting montagetips
Plaats de DICE omkasting op een vlakke, stabiele en schone ondergrond. Kabel en leidingwerk voert u het beste aan vanuit de grond of vloer, de omkasting komt dus het best over het gat te staan waar de aansluitingen door aangevoerd worden. De geluiddempende omkasting kan op deze manier naadloos op de ondergrond staan zonder extra openingen (geluidslekken). Wanneer dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld op een balkon of plat dak, kunt u de aansluitingen ook door de het onderste lamel van het rooster doorvoeren. De omkasting kan worden gemonteerd voordat de pomp wordt geïnstalleerd, maar ook achteraf.

Levertijd en voorwaarden geluiddempende omkasting warmtepomp
De levertijd van een geluidsisolerende omkasting bedraagt 3 á 4 weken. DICE producten kunnen niet (om)geruild worden. Let dus goed op de maat en kleur van uw omkasting want deze wordt speciaal volgens uw specificaties geproduceerd. U bent van harte welkom in onze showroom om de DICE te bekijken!