Terug naar overzicht

Regufoam

Trillingsisolatie schuim

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
90% of 100

Regufoam is een product gemaakt van hoogwaardige polyurethaanschuim dat wordt gebruikt voor het tegengaan van contactgeluid en trillingen (resonanties). U gebruikt Regufoam trillingsisolatie schuim voor het ontkoppelen van apparaten zoals aggregaten, compressoren of pomp (installaties), maar ook voor het verminderen van trillingen afkomstig van luidsprekers en subwoofers. Ook gedreun afkomstig van fitnessapparatuur zoals loopband of hometrainer vermindert u sterk met Regufoam.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
D150 M0714 500 x 250 x 12 Groen
€ 16,99
(p. st.)
53 st.
D150 M0715 500 x 250 x 25 Groen
€ 27,99
(p. st.)
54 st.
D220 M0716 500 x 250 x 12 Paars
€ 23,99
(p. st.)
89 st.
D220 M0719 500 x 250 x 25 Paars
€ 46,98
(p. st.)
74 st.
D300 M0717 500 x 250 x 12 Antraciet
€ 33,99
(p. st.)
36 st.
D300 M0718 500 x 250 x 25 Antraciet
€ 54,99
(p. st.)
38 st.
D400 M0451 500 x 250 x 12 Grijs
€ 39,99
(p. st.)
11 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Pompen, aggregaten, compressoren, computers, servers, keukenapparatuur en airconditioning units.

Minder geschikt voor:
Zware (beton)muren en wanden of voor gebruik tussen de stoeptegels en de gevel van een woning. Gebruik in dat geval beter Regupol.

Staffel korting

Wat het is en doet
Regufoam is trillingsisolerend materiaal gemaakt van polyurethaanschuim en voorkomt dat een geluids- of trillingsbron resonanties kan doorgeven aan de omgeving. Door de ontkoppelende werking wordt contactgeluid verminderd. Regufoam is een hoogwaardig en duurzaam product en blijft zijn elasticiteit lang behouden. U gebruikt Regufoam voor het ontkoppelen van o.a. pompen, aggregaten, compressoren, computers, servers, keukenapparatuur en airconditioning units.

Waar toe te passen?
Er zijn diverse typen Regufoam (aangeduid met de letter D van Densiteit) verkrijgbaar waardoor het product breed inzetbaar is voor zowel industrieel als privégebruik.

 • Thuis
  Voor veel geluidsproblemen met contactgeluid  in en om het huis voldoen de typen Regufoam D150 en D220. Typen met een dikte van 25 mm worden toegepast voor laagfrequente resonaties (u hoort in dat geval een zware dreun). De dikte van 12 mm wordt toegepast voor apparaten en machines waar stabiliteit vereist is. Als kant-en-klare oplossing bieden wij ook een diverse dempersets aan bijvoorbeeld voor wasmachinesairconditioning of pompen.
   
 • Industrie
  Voor licht industrieel gebruik kunt u Regufoam gebruiken zoals op deze pagina staat beschreven. Voor het ontkoppelen van zware apparaten en machines neemt u beter eerst contact met ons op. Informatie die nodig is voor advies op maat zijn het gewicht, afmetingen en toerental van de bron in kwestie.

Welk type Regufoam heb ik nodig?
Voor het ontkoppelen van een trillingsbron met Regufoam past u het best een aantal deeltjes toe (zie productfoto's) van ongeveer 100 x 100 mm, of iets groter. Wanneer er teveel Regufoam onder een trillingsbron wordt toegepast ontstaat er teveel weerstand waardoor de bron instabiel wordt. Bij machines betekent dit een verhoogde kans op slijtage omdat een machine of apparaat kan gaan wiebelen. Bij bronnen met een hoog zwaartepunt is er kans op onbalans waardoor ze gemakkelijk om kunnen vallen. Afhankelijk van de toepassing kunt met deeltjes van ongeveer 100 x 100 mm met dit schema werken:

 • Regufoam type D150  25 mm: 0 t/m  50 kg.
 • Regufoam type D220  25 mm: 50  t/m 100 kg.
 • Regufoam type D300  25 mm: 100 t/m 250 kg

Hoe te verwerken
Regufoam is op maat te snijden met een scherp hobbymes en te monteren met Zettex contactlijm of G70 montagekit. Voor een optimale werking raden wij u aan om tussen de toepassing (zoals een wasmachine, koelkast, etc.) en de Regufoam een stevige plaat te plaatsen om de druk gelijkmatig te verdelen. Dit kan bijvoorbeeld multiplex zijn. U zorgt er dan tevens voor dat het geheel stabiel kan rusten.

Wat zijn de eigenschappen?

 • Vochtbestendig (bij gebruik buiten waterdicht verpakken in Acustitape tegen kapot vriezen).
 • Ongevoelig voor schimmels, insecten, bacteriën en rotten.
 • Volledig recyclebaar.
 • Regufoam is niet zelfklevend. 

Meer over Regufoam leest op onze tipspagina "Wat is Regufoam?"

Specifications
Meer informatie
Lengte 500mm
Breedte 250mm
Omschrijving Plaat

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Regufoam
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!