Wielkasten isoleren

Het isoleren van rijgeluid
Rijgeluid bestaat voornamelijk uit afrolgeluid van de banden. Rijgeluid komt het voertuig binnen door de wielkasten en de bodemplaat. Dit geluidsprobleem is vrij eenvoudig te verminderen door het aanbrengen van ontdreuningsmatjes. Door plaatvlakken van de carrosserie te voorzien van deze matjes, worden de vlakken als het ware vastgehouden. Het afstralen van geluid wordt daardoor aanmerkelijk verminderd.

Stappenplan voor het isoleren van de wielkasten

 • Stap 1: Ontvetten en reinigen
  Zorg dat alle te isoleren delen, wielkasten en de bodemplaat, grondig worden gereinigd en ontvet. Raak de zelfklevende laag van de ontdreuningsmatjes niet aan. Door vettige vingers hecht de zelfklever minder goed.
   
 • Stap 2: Het geluid isoleren
  Hiervoor gebruikt u bij voorkeur de zwaardere typen ontdreuning zoals Vibraflex Extreme of STP Aero Bomb. Deze producten zijn met name geschikt voor het isoleren van de bodemplaat, wielkasten, schutbord en reservewielbak. Verwarm de producten indien nodig, en breng het aan zonder hierbij luchtbellen in te sluiten. Voorzie zoveel mogelijk carrosseriedelen van deze producten. In het filmpje ziet u hoe u te werk dient te gaan.
 • Stap 3: Geluidsisolatie en werking
  Extra isoleren én afwerken doet u door de geïsoleerde vlakken te voorzien van Isomat VM. Deze geluidsisolerende vloermat heeft een hoge massa, is voorzien van een anti-slip toplaag en ziet er fraai uit. Dankzij het uiterlijk kan de vloermat gewoon als vloerbedekking worden gebruikt.
   
 • Stap 4: Geluidsabsorptie (optioneel)
  In het interieur kunt u Acusticell VSP plaatsen om overig rijgeluid te absorberen (op een vlakke ondergrond). Dit absorptiemateriaal is voorzien van een fraaie, geperforeerde toplaag van kunstleer, waardoor het geschikt is om het interieur verder mee af te werken. Voor het bekleden van het dak(hemel) kunt ook Tecnocell geluidsabsorptie gebruiken. 

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het isoleren van de wielkasten

Filteren
Filteren

Voertuig isoleren
Op onze verzamelpagina Voertuig Isolatie vindt u meer informatie over het isoleren van diverse voertuigonderdelen zoals motorkap isolatie, wielkast isolatie en portier isolatie.