Terug naar overzicht

Isomat KE | Isolatieplaat

Print
Like
Aanmelden of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
87% of 100

Isomat KE is een geluidisolerende mat  van  1x1 meter voor het isoleren van lichte constructies zoals houten vloeren, gips- en systeemwanden en dak(kapel)constructies in woningen. Isomat KE is dé ideale geluidsisolerende massaplaat voor houten constructievloeren, snel gelegd door de grote afmeting en praktisch door de geringe dikte van de mat. In twee dikten-/gewichtsklasse leverbaar en dankzij de juten rug gemakkelijk te verlijmen. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
8 kg/m² K0250 1000 x 1000 x 3 Donkergrijs
€ 25,98
(p. st.)
371 st.
14kg/m² K0251 1000 x 1000 x 5 Donkergrijs
€ 40,83
(p. st.)
0 st.
0
(excl. btw: 0)

Let op! Dit product wordt per pallet verstuurd, er worden verzendkosten in rekening gebracht.

Wat het is en doet
Isomat KE is een geluidsisolatiemat voor het isoleren, d.w.z. het binnen of buiten houden, van luchtgeluid. Isomat KE is voorzien van een juten rug, waardoor de mat makkelijker verlijmd kan worden. Isomat KE verhoogd de massa van een ondergrond, zoals een houtenvloer of wand, waardoor de geluidsisolatie drastisch toeneemt. In de meeste gevallen wordt er zonder aanvullende maatregelen met deze mat al minimaal 8 dB(A) demping geboekt. Dit wordt vaak al ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Isomat is een harde en zware mat, dit product veert niet in.

Waar toe te passen
Isomat KE is ontwikkeld voor het isoleren van geluid in woningen. De isolatiemat is toe te passen als geluidsisolerende ondervloer onder vloerbedekking rechtstreeks op de houten draagvloer.

Isomat KE14 is ook geschikt als akoestische isolatie tegen het dakbeschot voor het verminderen van o.a. geluiden van buitenaf zoals verkeersgeluiden. Het stappenplan voor het isoleren van het dakbeschot vindt u via: 
http://www.akoestiekwinkel.nl/tips/geluidsisolatie-dak-stappenplan/

Isomat KE wordt net als tegen het dakbeschot ook gebruikt als geluidisolatie in de dakkapel. Ook deze constructie bestaat uit lichtgewicht materialen die weinig geluid tegenhouden. De aanpak van de dakkapel vindt u via: 
http://www.akoestiekwinkel.nl/tips/geluidsisolatie-dakkapel-verbeteren/

Combineren met Agglomer bij houten verdiepingsvloeren
Isomat KE kunt u bij houten verdiepingsvloeren mooi combineren met Agglomer ontkoppelingsschuim, niet dikker dan 10 mm. U plaatst Isomat KE direct op de constructievloer. Bovenop de Isomat plaatst u vervolgens een laag Agglomer, al dan niet verlijmd. Leg op de Agglomer ten minste één laag multiplex of gipsvezel plaat, deze mag nergens de wanden raken. De extra lagen zorgen voor een beter ontkoppelde vloer welke contactgeluid verminderd. De complete uitleg over houten verdiepingsvloer vindt u via: 
http://www.akoestiekwinkel.nl/tips/houten-vloer-isoleren/

Wat zijn de eigenschappen
Isomat KE is een gerecycled product gemaakt van een polymeer aangevuld met diverse vulmiddelen. Het is een zware, maar tevens dunne mat die weinig ruimte in beslag neemt.  Isomat KE kan ook worden gebruikt als kern van een sandwichconstructie, zoals tussen twee lagen hout of gipsplaten. Dit maakt eenvoudige gips- wanden en plafonds geschikt om als goed isolerende constructies te gaan functioneren. De grootste reducties worden verkregen als de ondergrond waarop Isomat wordt aangebracht, niet zwaarder is dan de isolatieplaat zelf. Het beste resultaat wordt met de Isomat KE14 behaald. Hoe hoger de massa van de constructie wordt des te hoger de isolatiewaarde. Isomat KE wordt op een pallet afgeleverd. Minimale afname is 5 platen. 

Montagetips
Isomat is gemakkelijk op maat te snijden met een scherp hobby- of stanleymes. Snij het materiaal een aantalen keren in en breek de plaat op de snijlijn door.
Het verlijmen van Isomat KE op hout en gipsplaat doet u met Stauf pastalijm. Het verbruik ligt ongeveer rond de 3,5 Kg per 8 m². Verlijmen op een vochtdichte ondergrond zoals gelakt hout, kunststof, aluminium of staal doet u met een contactlijm zoals Saba of Zettex. Zorg voor voldoende ventilatie bij het gebruik van contactlijmen.

Door het gewicht van de plaat moet er bij verticale toepassing ook een mechanische zekering plaats vinden, bijvoorbeeld doormiddel van schroef en ring of asfaltspijkers. Maakt u een sandwich constructie van gipsplaat- Isomat- gipsplaat (of multiplex) dan schroeft u alle delen aan een houten frame vast.

Verschil met Isomat TS
Isomat KE voelt ruwer aan, is van andere materialen gemaakt en heeft één zijde met een jute inlage. Wij raden Isomat KE J voornamelijk voor vloeren, wanden en sandwichconstructies (bijvoorbeeld tussen twee gipsplaten) aan en projecten waarin grotere hoeveelheden worden verwerkt.

Gratis productmonstertje
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monstertje aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonstertje naar u toe (het monstertje kan wat afwijken van het bestelde product).

Specifications
Meer informatie
Lengte 1000
Breedte 1000
Beschrijving Plaat
Kleur Donkergrijs

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isomat KE | Isolatieplaat
Uw waardering
Print
Like
Aanmelden of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Isomat KE | Isolatieplaat
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
 1. Agglomer | Trillingisolatie
  Agglomer | Trillingisolatie
  • Trillingisolerend schuim
  • Ontkoppelt geluidsbron
  • Voor zwevende vloeren

  Vanaf € 6,59

  (incl. btw)
 2. Akoestisch regelwerk
  Merfoflex | Voorzetwand- en plafond
  • Tussenregels voor geluidsisolatie
  • Voor aan wanden of plafonds
  • Doe-het-zelf oplossing

  Vanaf € 7,32

  (incl. btw)
 3. Isomat TS | Isolatieplaat
  Isomat TS | Isolatieplaat
  • Isolatie voor o.a. deuren en wanden
  • Voor vlakke ondergronden
  • Leverbaar in twee gewichtsklassen

  Vanaf € 21,65

  (incl. btw)
 4. Merfoplex | Sandwichplaat
  Merfoplex | Sandwichplaat
  • Klant en klaar product
  • Geluidsisolerende sandwichplaat
  • In drie varianten leverbaar

  Vanaf € 301,33

  (incl. btw)