Terug naar overzicht

Saba en Dasa

Contactlijm

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

De contactlijmen van Saba en Dasa zijn geschikt voor het verlijmen van o.a. akoestische materialen zoals Isomat, Akotherm en alle schuimproducten op hout, beton, kunststof en polyester. In drie verschillende verpakkingen leverbaar. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Spuitbus K1548 Transparant
€ 16,02
(p. st.)
389 st.
Saba 1L K0311 Beige
€ 35,70
(p. st.)
35 st.
Saba 5L K0312 Beige
€ 159,88
(p. st.)
18 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Saba en Dasa contactlijmen zijn geschikt voor het monteren en verlijmen van o.a. hout, kunststof, leer en textiel, maar ook voor akoestische materialen zoals, Akotherm, Flamex, Isomat en Agglomer. De lijm laat zich gemakkelijk verwerken met een kwast of roller (Dasa is een spray en dus verspuitbaar). Dit heeft als voordeel dat het verbruik van de lijm laag blijft. 

Waar toe te passen
De lijm is zeer geschikt voor het verlijmen van al onze niet-zelfklevende akoestische materialen op praktisch iedere schone en vetvrije ondergrond. De lijm kan gebruikt worden op hout, beton, polyester en metaal. Saba kan tevens toegepast worden als voorstrijkmiddel op een ruwe of poreuze ondergrond waarop zelfklevend uitgevoerde akoestische materialen moeten worden aangebracht.

Wat zijn de eigenschappen
Saba en Dasa zijn contactlijmen op basis van neopreenrubber en zijn algemeen toepasbaar in goed geventileerde ruimten. De Dasa spuitbus is voorzien van een nozzle waarmee de lijm gericht kan worden aangebracht.

 • Dasa (spray)
  Temperatuurbestendigheid: - 40 tot + 100°C.
  Verwerkingstemperatuur: + 5 tot + 40 °C.
  Kleur: Transparant.
  Gewicht: 476 gram
  Verbruik: 70 - 80 gram/m²
 • Saba (blik)
  Temperatuurbestendigheid: - 30 tot + 90°C.
  Verwerkingstemperatuur:  ± 15 °C.
  Kleur: Beige
  Gewicht: 850 gram/L
  Verbruik: ± 200 gram/m²

Montagetips
Voordat de lijm wordt aangebracht de ondergrond droog, stof- en vetvrij maken. Beide te lijmen vlakken gelijkmatig van lijm voorzien met een kwast of roller. Vervolgens beide delen 3 tot 4 minuten laten drogen (tot de lijmlaag niet meer plakkerig aanvoelt). Daarna de materialen op elkaar aanbrengen en goed aandrukken of kloppen om beide in elkaar te laten ‘versmelten’ en luchtinsluitingen te voorkomen. Het verbruik is ongeveer 0,3L per m² afhankelijk van het te verlijmen product en de ondergrond. Bij het verwerken van contactlijm is het nodig om voldoende te ventileren! *Eigenschappen en verbruik zullen per situatie verschillen.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Saba en Dasa
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!