Verminder het getik van regen en hagel op en tegen rolluikkasten en vensterbanken.

Geluidsisolatie voor rolluikkasten

Geluidsisolatie voor rolluik kast en vensterbank
De behuizing, ook wel rolluik kast genoemd, waar een rolluik in opgerold wordt is vaak niet geluidswerend. Als het rolluik is neergelaten is het een bron van geluidsoverlast in uw huis. Aan dit geluidsprobleem kunt u wat doen!

Rolluik kasten zijn over het algemeen van vrij dun plaatmateriaal gemaakt, zoals metaal of aluminium. De positie van de rolluik kast is vaak net buiten de gevel, waardoor bij regen en hagel een (luid) tikkend geluid hoorbaar is afkomstig van de rolluik kast. Dit is met name te horen als het rolluik is neergelaten. De behuizing of kast is dan leeg. Doordat de behuizing leeg is wordt het geluid versterkt. Het geluid kan namelijk door de behuizing galmen. Zo ontstaat in feite een klankkast. Ook geluiden van buitenaf komen door de rolluik kast naar binnen. Het resultaat is een behoorlijk geluidslek. De oplossing voor dit geluidsprobleem is relatief eenvoudig.

Rolluikkast_isoleren

Geluidsisolatie voor rolluik kasten
Voor het isoleren van rolluik kasten van staal of aluminium adviseren wij om ontdreuningsmatjes te monteren aan de binnenkant van de kast. U kunt hiervoor de zelfklevende ontdreuningmatjes van het merk Vibraflex Butyl gebruiken. Dit product verminderd het gong-effect in het plaatmateriaal. De matjes houden als het ware het plaatmateriaal van de kast vast waardoor trillingen niet door de kast kunnen reizen. Het resultaat is een klein dof tikje i.p.v. een lange gong klank. U kunt rekenen op een vermindering van tenminste 50%. 

Zorg voor het monteren dat de ondergrond droog, schoon en vetvrij is. Beplak vervolgens zoveel mogelijk plaatvlak, aan de binnenzijde van de kast, met Vibraflex Butyl dempingsmatjes. De matjes worden het best verwerkt als deze tenminste op kamertemperatuur zijn. Voorkom luchtbellen onder het materiaal voor een optimale werking van het product. Dit gaat het gemakkelijkst met de aandrukroller.

Geluidsisolatie voor metalen vensterbanken
Een vensterbank van aluminium of staal vertoont het zelfde probleem als een rolluik kast, dun en licht plaatmateriaal dat functioneert als een gong tijdens een hagel- of regenbui. Ook hier is de oplossing simpel! Demonteer de vensterbank en reinig de onderzijde gronding. Beplak heel deze zijde van de vensterbank met Vibraflex Butyl voor het beste resultaat. 

Vragen? Contact opnemen
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op.