Silent Office, het kleurrijke product voor het oplossen van een slechte akoestiek, in iedere ruimte, in iedere kleur

Silent Office oplossingen voor ruimte akoestiek

Silent Office, een compleet assortiment aan ruimte akoestische oplossingen
In ons assortiment vindt u de producten van Silent Office, panelen en schermen voor het verbeteren van de akoestiek. Al doet de naam anders vermoeden, de Silent Office producten kunnen overal worden toegepast waar de akoestiek te wensen overlaat. Zo worden de wand- en plafondpanelen veel ingezet in de horeca, geluidsstudio’s, schoollokalen maar ook thuis in de woonkamer. Ook kunt u de afschermpanelen terugvinden in een studio of Hifi luisterkamer. De Silent Office reeks is breed inzetbaar, flexibel en leverbaar in diverse kleuren en afmetingen. Op deze tipspagina wordt de producten verder aan u voorgesteld en doen wij suggesties voor het verbeteren van de ruimte akoestiek in iedere ruimte. 

Silent Office Wandpaneel Wand absorptiepaneel
Wandpanelen zijn bijzonder effectief tegen flutterecho (korte felle galm van hoog frequent geluid met een metaalachtige klank). Dit fenomeen komt voor in wat kleinere ruimten waar de wanden relatief dicht bij elkaar staan. Door stevig in de handen te klappen terwijl u in het midden van een ruimte staat komt u te weten of er flutterecho aanwezig is. Bij een langere nagalmtijd zal het geluid meer als een klap klinken en een fractie van een seconde langer hoorbaar zijn. In dit geval heeft u geen last van flutterecho, maar van nagalm wat inhoudt dat u beter een combinatie van wand- en plafondpanelen toepast. Er is een ruim aanbod afmetingen en kleuren zodat u de Silent Office Wandpanelen kunt combineren met de kleuren die al aanwezig zijn in het interieur.

Silent Office Wand- en Plafondpanelen bestaan uit een dubbel aluminium frame omspannen met een Trevira CS textiel. De brandveilige akoestische vulling bestaat uit een 100% recyclebaar absorptiemateriaal. U monteert de panelen eenvoudig met de meegeleverde justeerschuiven.

Silent Office Plafondpaneel Absorptiepaneel plafond
Plafondpanelen vallen onder de noemer ‘Baffles’, elementen met meerdere absorptiezijden. Door deze eigenschap zijn dit soort producten bijzonder effectief.

Silent Office Plafondpanelen worden gemonteerd aan het plafond doormiddel van de meegeleverde RVS kabelsets. Plafondpanelen (ook wel plafondeilanden genoemd) worden het best opgehangen boven een bureau, eet- of zithoek, werkplek of in groepjes boven de drukste delen in een ruimte. Ook hier is het aanbod afmetingen en kleuren breed te noemen. Met de verstelbare kabelsets kunt u de panelen op verschillende hoogten monteren wat het combineren van kleuren en afmetingen weer wat spannender maakt! Net als de wandpanelen zijn ook de plafondpanelen gemaakt van een robuust aluminium frame met beide dezelfde specificaties als het wandpaneel.

Silent Office Afschermpaneel Akoestisch afschermpaneel
De afschermpanelen van Silent Office zijn ideaal om ruimten permanent of tijdelijk van een betere akoestiek te voorzien. De mobiele panelen zijn licht genoeg om ze gemakkelijk in iedere ruimte toe te passen en te verplaatsen. Denkt u bijvoorbeeld aan tijdelijke huisvesting en werkplekken of tussen tafeltjes in een restaurant voor meer privacy én een verbetering van de akoestiek. Ook voor het afschermen van de printer of koffiehoek zijn deze panelen perfect.

Dient de woonkamer ook als Hifi luisterkamer of thuisbioscoop, maar kan de akoestiek beter? Pak bij de volgende luister- of filmsessie de verplaatsbare afschermpanelen erbij en pas de akoestiek aan zoals u dat wilt. Na de sessie schuift u deze weer achter een kast of onder het bankstel.

Silent Office Afschermpanelen kunnen worden voorzien van verschillende voeten al dan niet met wieltjes. De panelen zijn aan beide zijden voorzien van absorptiemateriaal en naadloos gestoffeerd met een Trevira CS textiel.

Silent Office Bureaupaneel Akoestisch bureaupaneel
Het bureaupaneel is het kleine broertje van het Silent Office Afschermpaneel. Dit paneel is op dezelfde manier geproduceerd met dezelfde eigenschappen met als verschil dat dit product op een tafel, bureau of werkplek kan worden geplaatst. Het bureaupaneel wordt vaak in combinatie met het afschermpaneel toegepast voor het verbeteren van de akoestiek en voor meer privacy. U vindt dit product terug in drukke kantoortuinen en werkplekken waar collega’s met de gezichten naar elkaar toe zitten en dus ook naar elkaar toespreken wanneer aan de telefoon. 

Silent Office Bureaupanelen kunnen eenvoudig op verschillende manieren worden gemonteerd, ook zonder gaten te boren in het meubilair. Bureaupanelen zijn opgebouwd uit een zichtbaar frame met een harde tussenplaat en is aan beide zijden voorzien van absorptiemateriaal. Het paneel is naadloos gestoffeerd met een Trevira CS textiel.

Beschikbare textielkleuren Silent Office
Alle Silent Office producten zijn verkrijgbaar in 27 textielkleuren onderverdeeld in twee kleurgroepen; melange- en unikleuren. Unikleuren zijn de wat fellere en hardere kleuren. Melange kleuren zijn samengestelde kleuren, zo is de kleur melange groen samengesteld uit unikleur groen en donkergroen textiel. Wij hebben getracht de kleuren zo duidelijk en natuurlijk mogelijk weer te geven in de omschrijvingen en afbeeldingen op de productpagina's. Toch zullen deze kleuren door eenieder anders worden geïnterpreteerd. Heeft u interesse in een bepaalde kleur, vraagt u dan gerust een textielmonster aan via de contactpagina.

Maatwerk Silent Office producten
Heeft u wensen qua afmetingen en kleuren? Op projectbasis kunnen wij ook panelen en schermen op maat maken. Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. 

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over deze producten? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde producten