Terug naar overzicht

Isomat KE

Geluidsisolerende plaat

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
85% of 100

Isomat KE is een geluidisolerende plaat van 1x1 meter voor het isoleren van lichte constructies zoals houten vloeren, gips- en systeemwanden en dak(kapel)constructies in woningen. Isomat KE is dé ideale geluidsisolerende massaplaat voor houten constructievloeren. Het is snel gelegd door de grote afmeting en praktisch door de geringe dikte van de plaat. In twee dikten-/gewichtsklasse leverbaar en dankzij de juten rug gemakkelijk te verlijmen. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
8 kg/m² K0250 1000 x 1000 x 3 Zwart
€ 46,31
(p. st.)
407 st.
14kg/m² K0251 1000 x 1000 x 5 Zwart
€ 74,44
(p. st.)
413 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Gratis verzending vanaf 875 euro excl. BTW. Dit product wordt per pallet verstuurd.

Staffel korting

Wat het is en doet
Isomat KE is een geluidsisolerende plaat voor het binnen of buiten houden van luchtgeluid. Isomat KE is voorzien van een juten rug, waardoor de plaat makkelijker verlijmd kan worden. Isomat verhoogd de massa van een ondergrond, zoals een houtenvloer of wand, waardoor de geluidsisolatie drastisch toeneemt. In de meeste gevallen wordt er zonder aanvullende maatregelen met deze mat al minimaal 8 dB(A) demping geboekt. Dit wordt vaak al ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Isomat is een harde en zware mat wat niet inveert.

Waar toe te passen
Deze isolerende plaat is o.a. toe te passen als geluidsisolerende ondervloer onder vloerbedekking rechtstreeks op de houten draagvloer. Meer toepassingen:

 • Dakbeschot
  Isomat KE is ook geschikt als akoestische isolatie tegen het dakbeschot voor het verminderen van o.a. geluiden van buitenaf zoals verkeersgeluiden. Het stappenplan voor het isoleren van het dakbeschot vindt u op de tipspagina "Geluidsisolatie voor uw dak".
   
 • Dakkapel
  Isomat KE wordt ook gebruikt als geluidisolatie in een dakkapel. Ook deze constructie bestaat uit lichtgewicht materialen die weinig geluid tegenhouden. Meer informatie over het isoleren van een dakkapel vindt u op de tipspagina "Isoleren van de dakkapel".
 • Houten verdiepingsvloer
  Door een houten verdiepingsvloer te voorzien van Isomat KE wordt de vloer zwaarder en neemt de isolatiewaarde toe. De complete uitleg over houten vloer isolatie vindt u op de tipspagina "Houten verdiepingsvloer isoleren". Een combinatie met Agglomer ontkoppelingsschuim, niet dikker dan 10 mm, kunt u de vloer ook isoleren tegen contactgeluid.

Wat zijn de eigenschappen
Isomat KE is een gerecycled product gemaakt van een polymeer aangevuld met diverse vulmiddelen. Het is een zware, maar tevens dunne plaat die weinig ruimte in beslag neemt. Isomat kan ook worden gebruikt als kern van een sandwichconstructie tussen twee lagen hout- of gipsplaat. Dit maakt eenvoudige gips- wanden en plafonds geschikt om als goed isolerende constructies te gaan functioneren. De grootste reducties worden verkregen als de ondergrond waarop Isomat wordt aangebracht, niet zwaarder is dan de isolatieplaat zelf. Hoe hoger de massa van de constructie wordt des te hoger de isolatiewaarde. Minimale afname is 5 stuks per type. 

Montagetips
Isomat is gemakkelijk op maat te snijden met een hobby- of stanleymes. Snij het materiaal een aantal keren in en breek de plaat op de snijlijn door. Het verlijmen van Isomat op hout- of gipsplaat doet u met Stauf pastalijm. Het verbruik ligt ongeveer rond de 0,8 à 1,2 kg per vierkante meter. Verlijmen op een vochtdichte ondergrond zoals gelakt hout, kunststof, aluminium of staal doet u met een contactlijm zoals Saba of Zettex. Zorg voor voldoende ventilatie bij het gebruik van contactlijmen.

Door het gewicht van de plaat moet er bij verticale toepassing naast verlijmen ook op een andere manier bevestigd worden, bijvoorbeeld doormiddel van een schroef en een ring of asfaltspijkers. Bijvoorbeeld doormiddel van een schroef en een ring of asfaltspijkers. Maakt u een sandwich constructie van twee gipsplaten (of multiplex) met isomat ertussen dan schroeft u alle delen aan een houten frame vast.

Verschil met Isomat TS
Isomat KE voelt ruwer aan en heeft één zijde met een jute inlage. Wij raden Isomat KE voornamelijk voor vloeren, wanden en sandwichconstructies aan en projecten waarin grotere hoeveelheden worden verwerkt.

Gratis productmonstertje
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monstertje aan. Vult u het Contactformulier in dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonstertje naar u toe.

Wilt u meer weten over geluidsisolatie? Bekijk het hier.

Specifications
Meer informatie
Lengte 1000mm
Breedte 1000mm
Omschrijving Plaat
Kleur Donkergrijs

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isomat KE
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!