Terug naar overzicht

UniDemper Basic

Set van 4 Geluiddempers

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
73% of 100

Unidemper Basic, een universele demperset voor het isoleren van contactgeluid afkomstig van huishoudelijke apparaten zoals een airconditioner, wasmachine, droger, luidspreker of pompen. Met de Unidemper Basic dempers kunt u diverse geluidsbronnen ontkoppelen.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Basic M0048 156 x 156 x 25 Paars
€ 22,99
(p. st.)
51 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Trillingen van huishoudelijke apparaten kunnen vooral door lichte constructies gemakkelijk verspreid worden en voor een geluidsprobleem zorgen, contactgeluid. Met deze dempers wordt een apparaat of machine ontkoppeld van de fundering (de constructie). De set dempers bestaat uit vier blokken trillingsisolatie van het type Regufoam D220. Regufoam is hydrolysebestendig en rotvast. Eén set bestaat uit vier blokken met een afmeting van 156 x 156 x 25 mm.

Waar toe te passen?
De Unidemper Basic is zeer geschikt voor het ontkoppelen van onder andere mobiele airconditioners, wasmachines, drogers en fitnessapparatuur zoals een loopband of hometrainer

 • Wasmachine
  De dempers zijn berekend op een gemiddelde wasmachine van 1600 tpm en een gewicht van ongeveer 100 kg (geladen wasmachine met textiel en water) op een betonnen vloer. De dempers zijn ook te gebruiken op een houten vloer, maar gebruik de dempers niet als de machine hevig staat te schudden! De dempers zijn veerkrachtig en kunnen het schudden versterken waardoor de trommel kan gaan aanlopen. Slijtage en beschadigingen kunnen dan het gevolg zijn. Het gebruik van de dempers bij hevig schuddende machines is op eigen risico. Draai altijd eerst een kort programma om te testen of alles correct blijft staan en gebruik de dempers niet onder gestapelde machines, zoals een droger op de wasmachine. Bij de toepassing op houten constructievloeren kan het gebeuren dat de wasmachine gaat schudden. Stop de machine direct! De druk op de dempers is te laag, plaats eerst een zware (beton)plaat op de dempers en zet daar de wasmachine op. 
 • Loopband
  Voor het isoleren van trillingen afkomstig van een loopband hebben wij een tipspagina genaamd "De loopband als geluidsprobleem". 
 • Hometrainer
  Voor het isoleren van de Hometrainer kijkt u op de tipspagina:"Home trainer isoleren".
 • Fitnessapparatuur
  Ook voor het isoleren van fitnessapparatuur- en toestellen hebben wij een tipspagina:"Trillingsisolatie voor fitnessapparatuur". 

Tips voor het verwerken

 • Plaats de dempers op de vloer/ondergrond en leg daarop een stevige plaat, bijvoorbeeld multiplex van ± 8 mm dik, die niet doorbuigt. De plaat dient even breed en lang te zijn als het apparaat. Laat de dempers niet onder de plaat uitsteken. De dempers kunnen eventueel met montagekit aan een plaat vast worden geplakt.
 • Zorg er altijd voor dat het apparaat waterpas en stabiel staat, zodat deze niet van de plaat en/of tegels af kan trillen.

Trillingsisolatie voor zware apparaten en machines
Heeft u een geluidsprobleem met een industriële machine of een specifieke toepassing? Neemt u dan contact met ons op. Aan de hand van de opgegeven specificaties kunnen wij een berekening maken voor het juiste type Regufoam. Meer informatie over Regufoam vindt u op de tipspagina "Wat is Regufoam?".

Specifications
Meer informatie
Lengte 156mm
Breedte 156mm
Hoogte 25mm
Omschrijving Set

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:UniDemper Basic
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
UniDemper Basic - Trillingsisolatie: dempen van trillingen door ontkoppelen

Set van 4 Geluiddempers

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
 1. Wasmachinedempers
  Wasmachinedempers
  • Reduceert ongewenste trillingen
  • Direct onder wasmachine te plaatsen
  • Geen gereedschap nodig

  Vanaf € 63,04

  (incl. btw)
 2. Tecnocell
  Tecnocell
  • Voorzien van een verdichte, vernopte toplaag
  • Geluidsabsorptieschuim
  • Voorzien van een zelfklever

  Vanaf € 28,39

  (incl. btw)
 3. Acusticab
  Acusticab
  • Absorptieschuim met toplaag
  • Eenvoudig op maat te snijden
  • Voorzien van zelfklever

  Vanaf € 34,38

  (incl. btw)