Geluidsisolatie voor witgoed

Wasmachine dempers Wasmachine
De wasmachine is verantwoordelijk voor doordringend contactgeluid, vooral op houten verdiepingsvloeren is dit effect behoorlijk aanwezig. Het probleem is niet alleen inpandig merkbaar maar even zo merkbaar bij de buren. Zet een wasmachine nooit op een houten verdiepingsvloer maar op een betonnen vloer! Is er geen andere plek of mogelijkheid dan plaatst u de wasmachine het best op een set Unidemper Basic of de kant en klare Wasmachinedemper set. Deze dempersets zijn berekend voor een doorsnee wasmachine van max. 1600 toeren met een geladen gewicht van +/- 100 Kg. 

De wasmachine kan ook luchtgeluid verspreiden, het dunne plaatwerk van de behuizing houdt vaak maar weinig geluid tegen. Het plaatwerk van de behuizing aan de binnenzijde 'ontdreunen', wat eigenlijk betekent zwaarder maken, zorgt voor minder afstralen van luchtgeluid. Voorzie zoveel mogelijk plaatwerk van Vibraflex Butyl ontdreuningsmatjes. Achter de wasmachine plaats u een geluidsabsorberende plaat Acusticab van minimaal 25 mm dikte van tenminste zo groot als de wasmachine zelf. Dit vermindert de reflecties van machinegeluid vanachter de wasmachine. Let altijd op voldoende ruimte voor ventilatie tussen het absorptiemateriaal en de wasmachine.

Tips voor het verwerken van een Unidemper Basic
Plaats de dempers op de vloer en leg daarop een stevige draagplaat, bijvoorbeeld 8 of 10 mm dik multiplex, of een plaatmateriaal wat niet doorbuigt. Deze plaat verdeeld het gewicht van de wasmachine over de vier dempers.  De plaat dient even breed en lang te zijn als het apparaat. Laat de dempers niet onder de plaat uitsteken. De Unidemper Basic kunnen eventueel met Saba contactlijm aan een plaat vast worden geplakt. Zorg er altijd voor dat het apparaat waterpas en stabiel staat, zodat deze niet van de plaat af kan trillen.

Tips voor het verwerken van de Wasmachinedempers
Bij het gebruik van de Wasmachinedemper set heeft u geen draagplaat nodig, de verzinkstalen pads bieden ruimte voor de pootjes en verdelen het gewicht over de dempers.

(Gebruik de dempers niet als de wasmachine hevig schudt, de dempers zijn relatief zacht en het schudden kan hierdoor versterkt worden met alle gevolgen van dien).

 Hieronder vindt u de beschreven witgoeddempers

Filteren
Filteren

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning