Een review van AussieStig. Het isoleren van een racestoel met Regufoam voor een trillingsisolerende werking

'AussieStig Reviews' reviewt Regufoam voor Racesimulator trillingsisolatie

Begin 2019 werden wij gecontacteerd door Mark Puc, oprichter van MASR Consultancy (Sim Racing Consultancy) en de man achter het Youtube kanaal AussieStig Reviews. Mark reviewt race simulatoren en indrukwekkende high end racestoelen, o.a. van de merken Playseat en Vesaro.

Voor één van deze reviews vroeg Mark ons om een trillingsisolerend materiaal voor het isoleren van resonanties afkomstig van een racestoel. Na een succesvolle toepassing van Regufoam nam AussieStig begin dit jaar weer contact met ons op met de vraag of wij hem weer wilde helpen met een nieuwe review. Deze keer een wel héél speciale review, de D-Box Gen3.

D-Box Gen3 is een veel grotere en meer professionele racestoel dan je normaal ziet, deze simulator vroeg dan ook om wat meer aandacht. Mark plaatste onder de poten (actuatoren) extra grote en stevige cirkels Regufoam van het type D300. Voor een goede en continue ontkoppeling van een trillende bron, zoals in dit geval een zware racestoel, is een product nodig dat een bepaalde elasticiteit heeft én behoudt, ook voor langere perioden. Regufoam is zo’n product, ook onder langdurige stress blijft dit product presteren.


Op de review pagina van de D-Box Gen3 race simulator is duidelijk te zien hoe Regufoam omgaat met de krachtige bewegingen van de actuatoren die maar liefst ruim 180 kg liftkracht hebben! Door de juiste densiteit Regufoam, uitgedrukt met de hoofdletter D, toe te passen wordt de simulatie nauwelijks beïnvloed.

 

Over Regufoam

Regufoam heeft dus vrij unieke eigenschappen, de belangrijkste daarvan is het snelle herstel na stress. Het materiaal kan bijzonder snel in- en uit veren (trillingen isoleren) en dat voor langere perioden. Dat maakt dit product uitermate geschikt voor het ontkoppelen van apparaten, machines én dus ook voor race simulatoren.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op. Zelf ook een mooi project uitgevoerd met onze producten? Laat het ons weten, wij plaatsen graag een artikel zodat ook andere klanten gebaat zijn met misschien een nog onbekende toepassing!