Terug naar overzicht

Eco-coustic Cotton

Absorptie- en isolatiemateriaal

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Eco-coustic Cotton is hét groene alternatief voor traditionele materialen zoals glaswol, steenwol en PU-schuim. Eco-coustic Cotton bestaat voor 90% uit gerecyclede textiel (katoen) vezels aangevuld met polyestervezels. Enkele toepassingsgebieden van dit product; spouwvulling (akoestische- en thermische isolatie) voor wanden en vloeren, thermische isolatie voor campers en als akoestische vulling voor absorptiepanelen. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
W1392 1000 x 600 x 40 Blauw
€ 21,60
(p. st.)
0 st.
K1392 1200 x 1000 x 40 Blauw
€ 40,76
(p. st.)
0 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Het vullen van absorptiepanelen, thermische- en spouwisolatie.

Minder geschikt voor:
Esthetisch akoestische toepassingen (galm verminderen), u gebruikt hiervoor beter Flamex Facet, Silent Office of Akotherm GG producten.

Staffel korting

Wat het is en doet
Eco-coustic Cotton is gemaakt van gerecycled textiel, zoals kleding, dat vervezelt is en aangevuld met polyestervezels om zo een vlakke plaat te verkrijgen. Het resultaat hiervan is een zacht, wollig en vormvast absorptie- en isolatiemateriaal. Eco-coustic wordt toegepast voor het absorberen van geluid, bijvoorbeeld als vulling in akoestische absorptiepanelen en als thermisch isolatiemateriaal in voorzetwanden of in nieuwbouw als spouwvulling. Dit product is een ideaal alternatief voor traditionele minerale wolsoorten (glas- en steenwol). Eco-coustic Cotton is huidvriendelijk; het jeukt en irriteert dus niet.  

Waar toe te passen?
Eco-coustic Cotton heeft een stevige densiteit van 55 kg/m³ en wordt toegepast in situaties waar het product niet in het zicht komt, enkele toepassingen zijn:

 • Woning
  Akoestisch- en thermische isolatie in spouwmuren of als vulling tussen houten vloeren en wanden. 
 • Jacht- en scheepsbouw 
  Tussen de spanten van de scheepshuid als thermische isolatie en vulling van holle ruimten. 
 • Paneelvulling
  Als absorberende vulling voor het produceren van akoestische absorptiepanelen, wanden en schermen (zie ook onze tipspagina).
 • Camperbouw
  Als thermische isolatie achter wandbetimmering en hemelbekleding.

Wat zijn de eigenschappen?
Eco-coustic Cotton heeft enkele unieke eigenschappen, zo is het materiaal bijzonder duurzaam en bestaat het voor 90% uit gerecycled textiel (katoen). Voor de huid is het net zo vriendelijk als kleding en dankzij uitstekende geluidsabsorberende én thermische eigenschappen is dit product bijzonder veelzijdig in gebruik. Het materiaal geeft geen stofvorming, bevat geen chemische bindmiddelen en is 100% recyclebaar. Andere eigenschappen van Eco-coustic Cotton zijn:

 • Afmetingen W1392 1000 x 600 x 40 mm.
 • Afmetingen K1392: 1200 x 1000 x 40 mm.
 • Absorptiewaarden: D55/40 mm: NRC = 0,95; αw = Absorptieklasse A.
 • Brandclassificering: EN13501-1. Klasse B/S1/D0.
 • Hittebestendig: -30 °C tot 120 °C.
 • Vormstabiel, zakt niet in.
 • Densiteit: 55 kg/m³.
 • Kleur: Bont.
 • Niet zelfklevend, te monteren met Stauf Extreme Tack.
 • Tolerantie afmetingen: Max. 10%.

Montagetips
Eco-coustic Cotton zakt niet in, zolang het ingeklemd is, maar wilt u het ergens monteren dan gebruikt u Stauf Extreme Tack. Op een ondergrond met een open structuur, zoals andere wol- of textielproducten, gebruikt u tweezijdig spuitlijm of contactlijm. Eco-coustic snijdt u gemakkelijk op maat met een Isolatiemes, het product heeft geen voor- of achterzijde.

Productmonster
Wilt u een monster ontvangen? Dat kan, vul het contactformulier in dan sturen wij, zonder kosten, een monster naar u toe.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Eco-coustic Cotton
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!