Geluidsisolatie voor koelkast

Wat is het probleem? Koelkast isoleren
De compressor van de koelkast zorgt nog weleens voor een snorrend of brommend geluid. Dit probleem wordt zeker bij een inbouw koelkast, die in een meubel staat, vaak versterkt. De compressor zorgt voor resonanties waar door er contactgeluid ontstaat. U vindt de korte versie van de oplossing hieronder. Een uitgebreide versie vindt u in ons stappenplan.

Wat is de oplossing?
Contactgeluid
De oplossing tegen contactgeluid van de inbouw koelkast is de koelkast op een raster van Regufoam Strips plaatsen. Leg deze strookjes op de bodem van het meubel met daarop een plaat multiplex of MDF en zet daar de koelkast op. Deze plaat verdeeld de druk van de pootjes, zo wordt de ontkoppeling geoptimaliseerd en staat de koelkast zwevend en stabiel.

Luchtgeluid
Het verminderen van luchtgeluid (klanken van de koelkast) doet u door de achterwand (of de muur) van het meubel te voorzien van Acusticab. Acusticab is een zelfklevende absorptieplaat en voorzien van een olie- en vochtdichte toplaag en is met een vochtige doek af te nemen.

Met Isomat TS8 tegen de wandjes van het meubel verminderd u het afstralen van geluid door het meubel. Isomat maakt het meubelplaat zwaarder en verminderd zo trillingen in het plaat materiaal. Isomat verlijmd u met Zettex contactlijm tegen het meubel. Om te zien of dat Isomat nodig is duwt u stevig tegen het meubel als de koelkast aanslaat, verminderd het resoneren tijdens het duwen dan is het aan te raden het meubel te voorzien van Isomat TS8.

Stappenplan

Op onze tipspagina vindt u het stappenplan "Het stiller maken van uw koelkast".

Hieronder vindt u de producten die geschikt zijn voor het isoleren van de koelkast

 

Filteren
Filteren
Filteren

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning