Terug naar overzicht

Aluphon 100

Luchtgeluid Geluiddemper

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Geluiddemper te gebruiken in de aan- en afvoer van lucht voor het verminderen van luchtgeluid afkomstig van apparaten en machines. Toepasbaar bij zowel passieve als actieve ventilatie. De Aluphon geluiddemper heeft een 25 mm dikke wand die gevuld is met een absorptiemateriaal. Geluid wordt in de demper geabsorbeerd door de geperforeerde binnenkant.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K0868 500 x 100 x 100
€ 60,98
(p. st.)
8 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Geluidsdempers verminderen luchtgeluid in- en uit afgesloten ruimten die geventileerd moeten worden. De demper kan functioneren als een vervangend kanaalstuk of als suskast. De geperforeerde binnenzijde absorbeert geluid terwijl de luchtstroming (max overdruk Pa2500) een vrije doorgaan heeft van 100 mm doorsnede.  

Waar toe te passen
Let bij het toepassen van geluidsdempers op de benodigde afvoer capaciteit.  Een aantal toepassingsgebieden zijn:

 • Motorruimten van jachten en schepen
  Voer koele lucht aan en warme lucht af door het toepassen van  Aluphon dempers. Door bestaande ventilatieschachten of buizen te voorzien van een Aluphon demper kunt u geluidsoverlast naar de omgeving verminderen.
 • Geluidsstudio
  In deze omgeving doet u er verstandig aan om twee dempers toe te passen. Geluidsstudio’s zijn vaak luchtdicht en met meerdere personen in een ruimte is ook meer ventilatie nodig. De Aluphon demper verwerken in een koof verhoogt de isolatiewaarde van de Aluphon demper (suskast principe). Geluidsoverlast van- en naar de omgeving wordt zo tot een minimum beperkt. Voor de aanvoer van lucht gebruikt u een ventilatie unit
 • Machinebehuizing
  Voor het afvoeren van warme lucht uit apparaat- en machinebehuizingen, bijvoorbeeld pompen en aggregaten. Hoe u een goede apparaten- machinebehuizing zelf maakt vindt u in het Stappenplan op onze tipspagina.
 • Woonhuisventilatie
  Voor het stil ventileren van woningen met of zonder WTW units en tussen kamers onderling. Wanneer een klimaatregelaar zoals een WTW unit geluid met de lucht mee transporteert kunt u de aanvoerbuis onderbreken door er een Aluphon demper tussen te plaatsen. Een alternatief vindt u in de Inno Dempers.

Wat zijn de eigenschappen

 • Verwachte isolatiewaarde: ± 10 dB(A).
 • Maximum overdruk: Pa 2500.
 • Maximum temperatuur: 150 graden.
 • Lengte: 600 mm, incl. flenzen.
 • Doorsnede vrije doorgang: 100 mm.
 • Doorsnede demper: 160 mm.

Meer over stille actieve luchtaanvoer
Als oplossing voor stille luchtaanvoer bieden wij u twee actieve ventilatie-units aan: de Aeropac SN en de Sonair. Dit zijn fluisterstille ventilatie units voor het aanvoeren van lucht vanuit een andere ruimte of van buiten.

Tips
Op de tipspagina “Stille ventilatie units vergelijken” vindt u meer informatie over deze apparaten. Wilt u zelf een suskast maken, bijvoorbeeld voor een geluidsstudio, omkasting of boot, dan vindt u een stappenplan op onze tipspagina “Stappenplan voor het maken van een suskast”.

Specifications
Meer informatie
Kleur Aluminium

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aluphon 100
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!