Terug naar overzicht

Aluphon 100 | Geluiddemper

Print
Like
Aanmelden of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

De Aluphon geluidsdemper is een ideale lucht aan- of afvoerbuis die geluid uit de ventilerende lucht absorbeert, bij zowel passieve als actieve ventilatiesystemen. De demper heeft een 25 mm dikke wand die gevuld is met een absorptiemateriaal en van binnen geperforeerd is. De perforatie laat het meeste geluid achter in de demper terwijl lucht de vrije doorgang heeft.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K0868 500 x 100 x 100
€ 36,14
(p. st.)
12 st.
0
(excl. btw: 0)

Stil en veilig ventileren met de Aluphon demper
Bij het effectief ventileren van een ruimte dient er sprake te zijn van een luchtaanvoer en van een luchtafvoer. Dit geldt voor zowel voor verversen van lucht als voor het koelen ervan. Zonder aanvoer of afvoer is er geen sprake van ventilatie maar van overdruk of onderdruk. Dit kan in sommige gevallen schadelijk zijn voor de gezondheid doordat er een vochtige leefomgeving ontstaat of zelfs koolmonoxidevergiftiging optreedt.

Aan ventileren kunnen per situatie verschillende eisen worden gesteld. Het ventileren van een jacht is nu eenmaal anders dan het ventileren van een opnamestudio. De klant heeft vaak eisen als het om ventilatie gaat, eisen zoals: luchtverplaatsing, filtering, brandveiligheid en afmeting van de demper. Er is één gedeelde wens onder de klanten: zo stil mogelijk ventileren! Voor zowel luchtaanvoer als luchtafvoer vindt u bij ons de beste oplossing voor stille ventilatie.

Stille actieve luchtaanvoer
Als oplossing voor stille luchtaanvoer bieden wij u twee actieve ventilatie-units aan: de Aeropac SN en de Sonair F+ of A+. Dit zijn fluisterstille ventilatoren voor het aanvoeren van lucht vanuit een andere ruimte of van buiten. De units zijn uit te breiden met diverse filters.

Stille passieve luchtafvoer
Met de Aluphon 100 geluidsdemper haalt u de oplossing voor stil afvoeren van lucht in huis! De demperwand heeft een unieke perforatie en is gevuld met geluiddempend absorptiemateriaal. Terwijl lucht de vrije doorgang heeft wordt geluid zo efficiënt mogelijk geabsorbeerd over de volle lengte van de demper. De demper is eenvoudig te verlengen door de verloopstukken te verwijderen, de twee losse dempers tegen elkaar te schuiven en de uiteinden goed vast te tapen met IsoTape Alu. U kunt van één enkele Aluphon 100 demper met een lengte van 500 mm een reductie verwachten van 10 dB(A)! Een verdubbeling van de lengte levert u ongeveer 4 dB(A) extra geluidsdemping op.

Toepassingsgebied van de Aluphon 100 geluidsdemper

 • Motorruimten jachten en schepen
  Voer koele lucht aan en warme lucht af door de Aluphon dempers. De luchtstroom die tijdens het varen ontstaat kunt u door de Aluphon geluidsdemper laten voeren. Door bestaande ventilatieschachten of buizen te voorzien van Aluphon dempers vermindert u de geluidsoverlast door geluidslekken aanmerkelijk!
 • Opnamestudio
  In deze omgeving doet u er verstandig aan om twee dempers aan elkaar te koppelen en weg te werken in een koof. Dit verhoogt de isolatiewaarde van de Aluphon demper. Het lekken van geluid naar de omgeving wordt zo tot een minimum beperkt en de demping neemt toe.
 • Machinebehuizing
  Voor het afvoeren van warme lucht uit machinebehuizingen in woon- en werkomgevingen, bijvoorbeeld pompen en aggregaten die ‘s nachts in bedrijf moeten zijn. Hoe u een goede apparaten- machinebehuizing zelf maakt vindt u in het Stappenplan op onze Tips pagina
 • Woonhuisventilatie
  Voor het stil ventileren van woningen met en zonder WTW-units (warmteterugwinning) en tussen kamers onderling. Wanneer een klimaatregelaar zoals een WTW-unit geluid met de lucht mee transporteert kunt u de aanvoerbuis onderbreken door er een Aluphon demper tussen te plaatsen. Actief ventileren voorkomt schimmel, vocht en koolmonoxidevergiftiging.
Specifications
Meer informatie
Kleur Aluminium

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aluphon 100 | Geluiddemper
Uw waardering
Print
Like
Aanmelden of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Aluphon 100 | Geluiddemper
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
 1. Aeropac SN | Ventilatie unit
  Aeropac SN | Stille Ventilatie-unit
  • Programmeerbare timer
  • Vijf jaar garantie
  • Voordelige accessoires

  Vanaf € 15,25

  (incl. btw)
 2. Sonair A+ | Stille Ventilatie-unit
  Sonair | Stille Ventilatie-unit
  • Fluisterstil en gefilterd ventileren
  • Vermindert vocht in een ruimte
  • Twee jaar garantie

  Vanaf € 16,23

  (incl. btw)