Tips voor het trillingsvrij monteren van een dartbord

Dartbord trillingsvrij ophangen

Darten zonder overlast te veroorzaken
Darten is een populaire sport en wordt ook vaak thuis beoefend. Hier geeft de sport nog weleens een onverwachts geluidsprobleem, contactgeluid. Een dart geeft trillingen (resonanties) door aan het dartbord en het dartbord op zijn beurt weer aan de ondergrond, bijvoorbeeld de scheidingswand met de buren. Meestal is de overlast niet groot, maar op den duur kan het wel als vervelend worden ervaren. De oplossing is echter bijzonder eenvoudig. Samen met onderstaande klant kwamen wij tot de volgende oplossing:

"Beste,
Deze week ben ik begonnen met het project en met succes! De buren horen helemaal niets meer. Ik heb twee verschillende MDF platen gebruikt. Degene tegen de muur is 15mm en achter het dartbord 18mm. 

  • De plaat achter het dartbord heb ik rond gezaagd met dezelfde afmeting als de surroundring, dat is de rode schuimrubberen ring eromheen voor als je mis gooit. Vervolgens heb ik deze bekleed met stuk vloerbedekking. De bevestiging van het dartbord is standaard van staal, daar heb ik er een van kunstof opgezet. Aan de achterkant heb ik het Reguschuim geplakt met montagekit en daarna op de muurplaat gelijmd.
  • De muurplaat van 15mm (die ik nog wit moet verven) heb ik vierkant gehouden i.v.m. de ophanging. Ik heb twee draadeinden van m6 in de muur gedraaid om vervolgens daar het geheel aan op te hangen met vleugelmoertjes voor het gemakkelijk monteren / demonteren.

Met vriendelijke dartgroet"  

 

Toegepaste producten Dartbord isolatie
Er is voor deze oplossing gebruik gemaakt van Regufoam D150 met een dikte van 25mm. Een viertal blokjes, van ongeveer 150 x 100 x 25mm, zijn over het algemeen voldoende. Onze klant heeft een ronde plaat hout gezaagd, iets groter dan het dartbord, en deze voorzien van tapijt als afwerking. Het dartbord is aan deze plaat bevestigd met de montageclip behorend bij het bord. De ronde plaat hout is aan de achterzijde voorzien van Regufoam blokjes en daarmee aan een vierkante plaat gekit. Vervolgens is het geheel met vleugelmoertjes tegen de wand gemonteerd.

Dartbord isoleren

Als er toch nog wat contactgeluid hoorbaar is in de aangrenzende ruimte kunt u de dikte van de blokjes verdubbelen. U maakt dan nog vier blokjes met dezelfde afmeting en u lijmt deze op elkaar met G70 montagekit.

Met dikkere blokjes wordt de remweg van de trillingen groter en neemt het geluidsprobleem verder af. Let erop dat het dartbord 50mm naar voren komt, meet dus de beschikbare ruimte op als het dartbord in een dartkabinet hangt. 

Benodigde producten Regufoam
Kent u iemand met hetzelfde geluidsprobleem? Met de benodigde producten voor het ontkoppelen van uw dartbord kunt u gemakkelijk nog een dartbord trillingsvrij monteren!

Voor oplossen van dit geluidsprobleem bestelt u de volgende producten: één matje Regufoam trilingsisolatie met artikelnummer M0715, en één kitkoker met G70 montagekit voor de montage. 


Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op.