Ook op de werkplek is een verantwoorde akoestiek van belang. Lees verder hoe een galmende bedrijfshal een fijne werkplek is geworden

Akoestiek op de werkplaats

Een goede akoestiek op de werkplaats werkt wel zo prettig!

De locatie in kwestie
De firma Cuijpers in het zuiden van het land is specialist in onder andere het conserveren van staalconstructies. Om de werkplaats zo comfortabel mogelijk te maken voor de medewerkers werd besloten om de akoestiek eens goed aan te pakken.

Op de werkplaats zorgde een slechte akoestiek voor een geluidsprobleem te weten nagalm. De medewerkers op de werkvloer klaagden o.a. over onverstaanbaarheid bij gesprekken onderling en aan de telefoon. En eigenlijk was het gewoon een vervelende plek om te werken door het lawaai van machines, gereedschappen en voertuigen dat door de ruimte galmde. In een werkplaats zoals deze, met ruim 3000 m³ inhoud, bedroeg de nagalmtijd ruim 3,5 seconde wat veel te lang is om lange tijden in te verblijven en geconcentreerd te kunnen werken.

Werkplaats akoestiek

De oplossing
Bedrijfshallen zijn vaak hoge ruimten en bestaan uit vele vierkante meters wand- en plafondoppervlak gemaakt van harde materialen zoals staal of kunststof. Dit zijn allemaal grote reflectievlakken die voor galm zorgen. Er is dus vaak veel absorptiemateriaal nodig om de akoestiek enigszins tot een redelijk niveau te krijgen.

Om de kosten binnen de perken te houden maar toch een goede akoestiek als eindresultaat is voor deze locatie gekozen voor een product met toch wel bijzondere eigenschappen. Akotherm Basic heeft naast een scherpe prijs ook nog hoge absorptiewaarden, de juiste brandcertificering en eenmaal gemonteerd door onze mensen ziet het er nog mooi uit ook!

Bedrijfshal akoestiekPlafond voorzien van platen Akotherm Basic

Voor de wat grotere projecten zoals deze zetten wij vaak Akotherm in. Akotherm is namelijk leverbaar in diverse varianten en is zo breed inzetbaar, ook voor een kleiner budget. Bovendien heeft Akotherm een aantal grote voordelen boven andere producten. Denkt u bijvoorbeeld aan brandveiligheid, gemakkelijk te verwerken en te monteren, minimaal verouderingsproces dus duurzaam en 100% recyclebaar, zo zijn we samen ook nog milieubewust bezig!    

Door gebruik te maken van de Basic variant kan er vaak wat extra worden toegepast om de akoestiek in één fase te optimaliseren, zonder al teveel extra kosten. Dit betekent dat uw werkzaamheden maar éénmaal worden onderbroken en de bedrijfshal of werkplaats maar éénmaal leeg hoeft te worden gemaakt voor montagewerkzaamheden.

Fabriekshal akoestiek

Waarom een goede akoestiek op de werkplek?
Bij Merford zijn wij van mening dat de akoestiek een belangrijke functie vervuld op werkplek. Net als ergonomisch meubilair, klimaatbeheersing of een koffiemachine hoort een goed akoestisch klimaat ook bij een verantwoorde werkplek. Dit geldt voor zowel de werkvloer in een productiehal als voor de gymleraar in een sporthal. Mensen zijn gezonder, productiever en positiever in een aangename ruimte waar het kalm en rustig is. Laat u informeren wat de mogelijkheden zijn voor uw werkomgeving en neem vandaag nog contact met ons op!

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit project? Neemt u dan gerust contact met ons op.