Terug naar overzicht

Isomat TS

Zware isolatieplaat

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
93% of 100

Isomat TS is een zware isolatieplaat voor het isoleren (zwaarder maken) van lichte constructies zoals deuren, panelen, luiken, machine- en motoromkastingen, wanden en vloeren. Wanneer de massa van een oppervlak, bijvoorbeeld een deurblad, wordt verdubbeld kan het geluidsprobleem tot wel 50% minder worden. Isomat TS is ook geschikt voor toepassingen in de pleziervaart zoals luiken, vloer en polyster- scheepshuid en wanden. Het product heeft een glad maar industrieel uiterlijk. Verkrijgbaar in gewichtsklasse van 8 en 14 kg/m².

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
8 Kg/m² W0241 1000 x 500 x 3 Grijs
€ 32,26
(p. st.)
18 st.
14Kg/m² W0242 1000 x 500 x 5 Grijs
€ 58,89
(p. st.)
43 st.
8 Kg/m² K0241 1000 x 1000 x 3 Grijs
€ 71,43
(p. st.)
239 st.
14 Kg/m² K0242 1000 x 1000 x 5 Grijs
€ 132,66
(p. st.)
272 st.
24 Kg/m² K0243 1000 x 1000 x 10 Grijs
€ 254,52
(p. st.)
85 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Gratis verzending vanaf 875 euro excl. BTW. Dit product wordt per pallet verstuurd.

Staffel korting

Wat het is en doet
Isomat TS is een geluidsisolatiemat voor het isoleren, d.w.z. het binnen of buiten houden, van geluid en resonanties. Isomat TS Massaplaat verhoogd het gewicht van een ondergrond, zoals een deur of wand, waardoor de geluidsisolatie drastisch toeneemt. In de meeste gevallen wordt er zonder aanvullende maatregelen met deze mat al minimaal 8 dB(A) demping geboekt! Dit wordt vaak al ervaren als een halvering van het geluidsniveau.

Waar toe te passen
Isomat TS is ontwikkeld voor het isoleren van:

 • Woning
  Voor het akoestisch isoleren van o.a. hout- en gipswanden en vloeren.  Ook voor het isoleren van bestaande deuren kunt u Isomat TS gebruiken. Op onze Tips pagina vindt u het Stappenplan deur isolatie.
 • Pleziervaart
  Bijvoorbeeld voor het isoleren van de polyester scheepshuid tegen het resoneren van het schroefgeluid en tegen cavitatie. Maar ook (lichte) deuren en luiken van jachten isoleert u gemakkelijk met Isomat TS. In de motorruimte gebruikt u een combinatie met absorptie producten zoals Acusticab en Merfocell GW. Ook de vloer van de stuurhut en de wanden van de motorruimte isoleert u door de massa te verhogen met Isomat TS 8 (8 kg/m²) of de Isomat TS14 (14 Kg/m²).
 • Studio & HiFi
  Breng Isomat TS14 aan in luidsprekerbehuizingen en subwooferkisten. De resonanties in deze behuizingen worden dan sterk verminderd en de luidspreker zal muziek voller en strakker overbrengen. Hoe zwaarder en stijver de luidspreker des te beter. Dit geldt ook voor het Hifi meubel, meer hierover op onze tipspagina.


Wat zijn de eigenschappen?
Isomat TS is gemaakt van EVA-copolymeren en minerale vulstoffen. Het is een zware, maar tevens dunne plaat die weinig ruimte in beslag neemt. Isomat is behoorlijk stijf en is daarom alleen op vlakke en licht gebogen oppervlakken aan te brengen. Let op: de grootste reducties worden verkregen als de ondergrond waarop Isomat TS wordt aangebracht, niet zwaarder is dan de isolatieplaat zelf.

Montagetips
Isomat is gemakkelijk op maat te snijden met een hobbymes. U snijdt de plaat tweemaal in en breekt hem op deze lijn door. Vervolgens voorziet u de plaat en de ondergrond van contactlijm dat u even laat in drogen. Vervolgens drukt u de plaat Isomat stevige aan, zonder luchtbellen in de te sluiten. Wordt de plaat ondersteboven gemonteerd gebruik dan ook schroeven met ringen op de hoeken. Wij adviseren de Saba en Dasa contactlijm  voor de verwerking van Isomat TS. Bij een gewicht van 24 kilo of meer adviseren wij echter mechanische bevestiging (9 schroeven per m2). 

Verschil met Isomat KE
Isomat KE is de 'bulk variant' in de Isomat reeks. U krijgt een voordeligere prijs per vierkante meter. De Isomat KE platen hebben een iets andere samenstelling. Dit product is geschikt voor dezelfde toepassingen als de Isomat TS variant.  Wij raden Isomat KE voornamelijk aan voor vloeren, wanden en sandwichconstructies.

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Grijs

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isomat TS
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!