Boegschroef isoleren

Wat is het probleem? Boegschroef isoleren
De boegschroef heeft een heel typerend geluidsprobleem. Het geluid heeft een metaal-achtig en krakende klank. Ook al wordt de boegschroef niet veel gebruikt het geluidsniveau is vaak behoorlijk en kan worden verminderd zowel buiten als in het schip.

Wat is de oplossing?
Maak de scheepshuid aan de binnenkant van het casco roest, vet en vuilvrij (verf kan blijven zitten). Vervolgens brengt u tenminste anderhalve meter rondom de boegschroef Vibradamp A-90-P tweecomponenten pasta aan in een dikte van +/-  1 mm. Druk in de pasta Zincor staalplaatjes met een tussen ruimte van 10 mm tussen ieder plaatje. Isoleer ook de tunnel op deze manier. Deze manier van isoleren noemt men Sandwich ontdreuning, de beste manier van resonantie isolatie op een scheepshuid boven de 3 mm staal.

U brengt Vibradamp aan in de verhouding 1:1:4. Dit betekent 1 mm pasta, 1 mm Zincor op 4 mm staal. Meer oplossingen vindt u op onze Tips pagina.

Welke producten gebruik ik waar?
Vibradamp A-90-P i.c.m. Zincor staalplaatjes op een scheepshuid van 4 mm of meer.
Vibraflex Extreme op een stalen scheepshuid tot 3 mm.
Isomat TS14 op een polyster scheepshuid.

Tip
Gaat u de boegschroef binnen wegwerken achter meubilair vul holle ruimten dan op met Akotherm dit verminderd klankvorming en isoleert ook thermisch uitstekend!

Hieronder vindt u alle producten voor het isoleren van de boegschroef en hekschroef

Geluidsisolatie voor jacht- en scheepsbouw
Meer informatie over het isoleren van jachten, schepen en sloepen vindt u op de overzichtpagina 'Geluidsisolatie en absorptie voor boot en jacht'.