Terug naar overzicht

Vibradamp A90P

Ontdreunigspasta

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Vibradamp A-90-P is een ontdreuningspasta en een twee-componentenlijm in één en wordt gebruikt, in combinatie met Zincor Staalplaatjes, voor het ontdreunen van plaatwerk, zoals staal, RVS, aluminium maar ook kunststoffen zoals polyester. Ook ideaal te gebruiken op plaatsen waar geen bitumen ontdreuning (zoals Vibraflex) kan worden toegepast.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
A90P-5Kg K0289 Beige
€ 117,26
(p. st.)
222 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Hoeveel heb ik nodig voor een goede geluidsdemping?
Bedek minimaal 70% van het oppervlak voor het effectief isoleren van geluid en resonanties. Gebruik dit product in combinatie Zincor staalplaatjes om te 'sandwich-ontdreunen'. Een emmer Vibradamp A90-P is goed voor het ontdreunen van ongeveer 3,25 m².

Wat het is en doet
Vibradamp A90-P is ontdreuningspasta en een twee-componentenlijm in één. Met dit product kunnen hierdoor ook staalplaatjes op te ontdreunen ondergrond worden gelijmd, waarbij Vibradamp A90-P ook als twee-componentenlijm werkt. Het eind resultaat is te vergelijken met het vasthouden van een gong terwijl u er tegen klopt, een doffe klank i.p.v. een lange gong klank van enkele seconden.

Waar toe te passen
Vibradamp A90-P is geschikt voor het ontdreunen van plaatwerk, zoals wanden van machinekamers in schepen en jachten, scheepshuid, carrosserie(delen), stalen trappen en op plekken waar geen bitumen (zoals Vibraflex) kan of mag worden toegepast. De ontdreuningspasta is toe te passen op RVS, staal, aluminium, kunststof en polyester. In combinatie met Zincor staalplaatjes kan een ‘sandwichlaag’ voor maximale ontdreuning gemaakt worden. Dit raden wij aan bij een dikte van het plaatwerk vanaf 4 mm.

Wat zijn de eigenschappen
Na uitharding ontstaat een visco-elastische laag die als eigenschap heeft de resonanties in plaatmateriaal (staal, aluminium, kunststof) te dempen. De pasta is zeer goed bestand tegen water, olie, brandstoffen en vele oplos- en reinigingsmiddelen. Een emmer Vibradamp A90-P bevat 5 kg ontdreunings-pasta. Bij het ontdreunen i.c.m. Zincor staalplaatjes verbruikt u ongeveer 1,5 kg Vibradamppasta per m² en ongeveer 50 Zincor plaatjes bij een ondergrond van 4 mm dik.

Tips voor het verwerken
Voeg het B component (meegeleverd flesje) toe en meng het geheel goed tot een egale beige kleur ontstaat. Gebruik eventueel voor het gemak een mengtol. Wij raden aan om bij staal een laag Vibradamp A90-P aan te brengen die 2x zo dik is als het plaatwerk. Bij aluminium en overige materialen 1x zo dik.

Overige technische informatie vindt u in het productblad
 Potlife 5 kg- mengsel:

 • bij 10 °C: ca. 1 uur
 • bij 20 °C: ca. 30 min
 • bij 30 °C: ca. 20 min

Uithardingstijd:

 • boven 20 °C: binnen 24 uur
 • tussen 10-20 °C: ca. 48 uur
 • hechtkracht: 50 à 60 kg/cm2.

Het kan een aantal dagen duren voordat de pasta volledig is uitgehard onder de Zincor plaatjes dan pas zal het product voor een uitstekend eindresultaat zorgen.

Heeft u een groot project? Informeert u dan naar de Vibradamp 1K of Terophon ontdreuningscompounds via onze contactpagina

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vibradamp A90P
Uw waardering