Isomat

Isomat KE
Mass loaded vinyl is de term waar producten zoals Isomat vaak op gezocht worden. De Nederlandse benaming is wat simpeler: Massaplaten. Deze geluidsisolerende platen, met een bijzonder hoge densiteit, of dichtheid, zijn geschikt voor het isoleren van lichte oppervlakken zoals deuren, vloeren, wanden en scheepsvloeren. Door het principe van massa toevoegen neemt de isolatiewaarde toe.  Hoe hoger de massa van een oppervlak des te hoger de isolatiewaarde.

Isomat TS
Geluidsisolerende plaat die gebruikt wordt voor het isoleren van lichte constructies zoals houten vloeren, lichte (systeem)wanden en deuren. Isomat KE wordt ook gebruikt als isolerende kern van sandwich toepassingen, bijvoorbeeld verlijmd tussen twee lagen hout- of gipsplaat. Isomat isoleert luchtgeluid en resonanties in licht plaatmateriaal.

Isomat VM (Vloermat)
Massaplaat op kunststof basis en daardoor uitermate geschikt voor de luxe jachtbouw, bijvoorbeeld voor het isoleren van dek, luik en vloer. Werkt volgens hetzelfde principe als Isomat KE, akoestisch isoleren door het toevoegen van massa. Ook voor toepassingen in woningen is Isomat geschikt, bijvoorbeeld voor het isoleren van vloeren, wanden en deuren. De zwaarste variant weegt 24 kg/m².

Akoestische Vloermat welke geschikt is voor het isoleren van vloeren in voertuigen, bijvoorbeeld campers, oldtimers en vrachtwagens. Isomat VM wordt meestal gebruikt in combinatie met ontdreuning, zoals Vibraflex of STP. Dit product kan ook dienen als isolerende interieurbekleding. (Isomat VM is niet geschikt voor het isoleren van gebouwen).

Filteren
Filteren
Burengeluid uitgelegd

Burengeluid kan afkomstig zijn van uw naaste buren, onderburen of bovenburen. Wanneer zij met stoelen schuiven of rondlopen in huis kan het zijn dat u dit hoort. Dit geluid komt via meerdere wegen bij u binnen. Bijvoorbeeld via de scheidingswand en het plafond of via het plafond en de binnenwanden. Dit noemen wij contactgeluid of luchtgeluid.

Hoe kan ik het burengeluid aanpakken?

Om het burengeluid aan te pakken hebben wij een groot aanbod aan akoestische materialen om u verder te helpen. Burengeluid ontstaat voor een groot deel uit contactgeluid. Dit betekent dat trillingen direct via vloeren of wanden worden doorgegeven. Bij luchtgeluid worden trilling door de lucht doorgegeven. Bijvoorbeeld geluid van speakers of een televisie. De eerst stap om dit te verminderen is beginnen bij de bron. Bekijk uw woonsituatie en probeer te horen waar het geluid vandaan komt. Komt het via de wanden, de vloer of het plafond? Als u meer zicht heeft op de bron dan kunt u gericht zoeken naar een oplossing.

Welke isolatiematerialen kan ik gebruiken?
Voor de scheidingwand

Om contact- en luchtgeluid te verminderen is de beste oplossing het plaatsen van een geluidsisolerende voorzetwand. Hiervoor hebben wij de Merfoflex tussenregels. Dit zijn verende montageprofielen gemaakt van twee MDF-latten met daartussen een laag trillingsisolatie. Dit kunt u gemakkelijk op de muren monteren met daar tegenaan een gipsplaat. Klik hier om meer hierover te lezen

Voor de vloeren

Komt het geluid via de vloeren? Dan hebben wij hiervoor 2 oplossing voor betonnen vloeren en houten vloeren. De betonnen draagvloer kunt u isoleren met Agglomer trillingsisolatie platen of met de Akoestifloor.

Agglomer trillingsisolatie is een vlokkenschuim plaat wat gebruikt kan worden voor zwevende vloeren. Dit kunt u plaatsen op de bestaande vloer met daarop bijvoorbeeld gipsvezel. Hiermee zullen de trillingen van het contactgeluid minder worden. Klik hier voor meer informatie

De Akoestifloor is een pakket waarmee u een zwevend vloersysteem kunt maken. Dit kunt u heel makkelijk zelf doen. Het pakket bestaat uit Akoestifloor Icotop 40 panelen, zelfklevende agglomer strips, nadenlijm en korte schroeven. Het systeem verhelpt zowel contact- als luchtgeluiden van uw buren. Klik hier voor het stappenplan

Voor de houten verdiepingsvloer hebben wij de Isomat KE isolatieplaat. Dit is de ideale geluidsisolatieplaat tegen luchtgeluiden en contactgeluiden. Met deze plaat word de vloer zwaarder en neemt de isolatiewaarde toe. Hierdoor word het contactgeluid minder. Echter kunt u dit product ook toepassen op gips- en systeemwanden

Voor het plafond

Het plafond isoleren van contactgeluid met behulp van een zwevende plafond. Dit is hetzelfde principe als bij de scheidingswand. Met behulp van de Merfoflex tussenregels kunt u zwevend een wand plaat plaatsen op uw plafond.

Hoe kan ik het beste mijn huis isoleren?

Om uw woning zo goed mogelijk tegen geluid te isoleren is het belangrijk om de zwakke plekken te onderzoeken. Dit kunnen naden en kieren zijn, niet goed sluitende deuren, ventilatiekanalen of standleidingen. Voor het beste resultaat kunt u van de eerder benoemde producten de zwaarste of dikste variant toepassen.

Meer weten over uw specifieke situatie? Klik op één van onderstaande buttons.