Akoestiek in geluidsstudio verbeteren

Wat is het probleem?
Een slechte ruimte akoestiek in uw studio heeft als resultaat een vertekende weergave van muziek met als gevolg slechte opnamen. Dit is te wijten aan teveel harde(reflecterende) en te weinig zachte (absorberende) vlakken aan wanden, plafond en vloer. Maar ook met (verkeerde)akoestische aanpassingen kan de ruimte akoestiek nog steeds niet optimaal zijn. U vindt op deze pagina een scala aan producten waar u, eventueel met ons advies, mee aan de slag kunt gaan.

Wat is de oplossing?

Een goede basis voor het verbeteren van de studio akoestiek begint met tenminste twee wanden een ieder voor één derde  te voorzien van absorptiepanelen met een minimale dikte van 25 mm (geadviseerd wordt 40 mm). Met deze basis aanpak worden de ergste galm problemen verminderd en zijn de ergste flutter echo problemen opgelost.

Ligt er geen tapijt of vloerbedekking dan voorziet u het plafond tenminste voor 50% van absorberende vlakken. Gebruik ook hier weer producten met een minimale dikte van 25 mm, liever 40 mm of dikker, voor een goed resultaat.

Nu de basis gelegd is zal de akoestiek redelijk te noemen zijn en kan er na soundchecken worden gefinetuned met extra akoestische maatregelen zoals het plaatsen van (extra) absorptiepanelen en bass traps. Een aantal populaire producten zijn: Flamex Facet, Wave en Piramide, Akotherm GG en de Silent Office reeks.

Komt u er niet uit?
Heeft u na het lezen van onze tipspagina 'Last van nagalm?' nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via de contactpagina, voeg daarbij gerust wat foto’s van uw situatie. Stel een korte vraag via WhatsApp of breng een bezoek aan onze winkel te Gorinchem.

Hieronder vindt u alle producten voor het verbeteren van de akoestiek in studio's

Filteren
Filteren