Terug naar overzicht
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
UniDemper Plus voor wasmachines | Set van 4

4 Universele geluiddempers

Wasmachinedempers

4 Universele geluiddempers

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
65% of 100

Universele demperset voor het beperken van trillingen van huishoudelijke apparaten zoals een airco, wasmachine, droger of computer- serverkast. Dit product kunt u dankzij de hoogwaardige, stalen elementen direct onder uw witgoed plaatsen. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
M0359 156 x 156 x 30 Paars
€ 78,00 € 63,04
(p. st.)
8 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Universele trillingsdempers voor apparaten
Heeft u last van een zeurende bromtoon of ervaart u voelbare trillingen (resonanties) door het hele huis? Dan heeft u mogelijk last van contactgeluid. Eén van de apparaten die contactgeluid verspreidt is de wasmachine. Dit contactgeluid, en de trillingen, kunnen zelfs een aantal woningen verderop waarneembaar zijn. Dit probleem komt ook voor bij zwembadpompen, (mobiele) airconditioners, was- en droogmachines, vaatwasmachines, computers en grotere koffiemachines.

Door het toepassen van deze universele dempers ontkoppelt u een apparaat van de vloer. De trillingen worden opgevangen in de dempers. De standaard hockeypuck achtige dempers, zoals uit de bouwmarkt, zijn véél te hard en onderbreken het schudden van een apparaat of machine dus niet. Het probleem blijft. Deze demperset is voorzien van 4 hoogwaardige, stalen elementen die zo geplaatst zijn dat de druk van de machine perfect wordt verdeeld over de dempers.

Wat het is en doet
Contactgeluid en trillingen van huishoudelijke apparaten planten zich voort via de constructie waardoor ze overlast kunnen veroorzaken. Met deze dempers wordt de bron (het apparaat) losgekoppeld van de fundering (de constructie).

De verbetering van de contactgeluidisolatie door gebruik van de dempers zal in bepaalde frequentiegebieden optimaal zijn en in sommige gebieden minder. Het eindresultaat is o.a. afhankelijk van het toerental, gewicht, puntbelasting en het type vloer. De werking zal dus per geval sterk kunnen variëren.

De set dempers bestaat uit vier blokjes trillingsdempend polyurethaan-schuim (type Regufoam 220 kg/m³). Het schuim is hydrolysebestendig en rotvast. De afmeting van elk blokje is 15,6 x 15,6 cm.

Waar toe te passen
De dempers zijn uitstekend geschikt voor het ontkoppelen van o.a. mobiele airconditioners, wasmachines, drogers en computerkasten. De Unidemper Plus kan direct onder de pootjes van de wasmachine worden gelegd. De stalen elementen zorgen voor een goede gewichtsverdeling. Trillingen worden in hoge mate gedempt, waardoor de afstraling naar de omgeving minimaal wordt. De opstaande randen bieden plaats voor poten van maximaal 78 mm.

Bij gebruik onder een wasmachine
De dempers zijn berekend op een gemiddelde wasmachine van 1600 tpm en een gewicht van ongeveer 100 Kg (geladen wasmachine met textiel en water) op een betonnen vloer. De dempers zijn ook te gebruiken op een houten vloer, maar gebruik de dempers niet als de machine hevig staat te schudden (teveel uitslaat)! De dempers zijn veerkrachtig en kunnen het schudden versterken waardoor de trommel kan gaan aanlopen. Slijtage en beschadigingen kunnen dan het gevolg zijn. Het gebruik van de dempers bij hevig schuddende machines is op eigen risico. Draai altijd eerst een kort programma om te testen of alles correct blijft staan en gebruik de dempers niet onder gestapelde machines, zoals een droger op de wasmachine.

Specifications
Meer informatie
Lengte 156mm
Breedte 156mm
Hoogte 25mm
Omschrijving Set

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

  • Grote expertise, het juiste advies
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Snelle levertijd
  • Uitgebreid assortiment
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
  • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wasmachinedempers
Uw waardering