Terug naar overzicht

Vibraflex Ontdreuning

Geluidisolerende matten

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
93% of 100

Vibraflex is een ontdreunings- en geluidsisolatie product voor het isoleren van resonanties in plaatmateriaal zoals staal en aluminium. Het materiaal is gemaakt van bitumen. Vanwege de hoge demping en gunstige prijs- kwaliteitverhouding is het product o.a. erg populair bij restaurateurs van old timers. Vibraflex wordt voornamelijk toegepast voor voertuig isolatie.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Normal M0084 1000 x 1000 x 2.5 Zwart
€ 35,99
(p. st.)
111 st.
Extreme M0085 1250 x 500 x 4 Zwart
€ 35,99
(p. st.)
49 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Het ontdreunen (gong effect verminderen) van aluminium, staal en kunststof. Verhoogd de massa van een ondergrond en verhoogd zo de isolatiewaarden.

Minder geschikt voor:
Staal dikker dan 4 mm. Temperaturen hoger dan ± 70 graden (niet toepassen onder een motorkap).

Staffel korting

Inhoud van de verpakkingen

 • Vibraflex Normal
  8 matjes van 500 x 250 x 2.5 mm (1 m²). Gewicht: 5 Kg.
 • Vibraflex Extreme
  5 matjes van 500 x 250 x 4 mm (0,63 m²). Gewicht: 4,8 kg.

Hoeveel heb ik nodig voor een goede geluidsdemping?
Om plaatwerk goed te ontdreunen (isoleren) moet de massa van het te isoleren oppervlak minimaal verdubbeld worden. Voor het effectief isoleren van geluid en resonanties voorziet u minimaal 70% van het oppervlak van ontdreuningsmateriaal. Bij toepassingen in voertuigen, bijvoorbeeld de bodemplaat, voorziet u beter het gehele oppervlak van ontdreuning. Dit is omdat hier vaak sprake is van contact- en luchtgeluid. 

Wat het is en doet
Vibraflex is een set ontdreunings- en geluidsisolatieplaten speciaal bedoeld om het gong effect in plaat materiaal zoals staal, aluminium en kunststof te verwijderen. Vibraflex pakt het plaatmateriaal als het ware vast waardoor er geen resonanties door de plaat kunnen reizen, de gongklank is na de juiste behandeling en toepassing weg.

Welk type pas ik waar toe?
Er zijn twee typen Vibraflex verkrijgbaar in doosjes versneden naar handige en handzame matjes. Vibraflex Extreme en Normal. U past dit product op de volgende plaatsen/manieren toe.  

 • Vibraflex Normal
  Deze variant weegt 5 kg/m² en wordt toegepast op verticale delen van dun plaatmateriaal (staal, aluminium of kunststof). Bijvoorbeeld in portieren en tegen zijpanelen. Ook in stalen omkastingen en apparaat behuizingen kunt dit type gebruiken tot een staaldikte van ±1,5 mm. Een alternatief is STP Black Silver.
   
 • Vibraflex Extreme
  Deze variant weegt 8 kg/m² en wordt toegepast op licht helende en horizontale delen (waarmee liggend wordt bedoeld) zoals; bodemplaat, schutbord en wielkasten. Dit type kunt u toepassen op een plaat dikte tot ±3 mm. Een alternatief is STP Aero Bomb.

Wat zijn de eigenschappen

 • Ontdreunend en geluidsisolerend.
 • Brandklasse E volgens EN 13501-1.
 • Speciaal gesneden in handzame matjes.
 • Soepel (na verwarmen).

Montagetips

Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur minimaal 16 graden is.
 • STAP 1: Maak de te dempen onderdelen schoon en vetvrij. Zorg dat de delen droog zijn voordat u de Vibraflex aanbrengt.
 • STAP 2: Snij de Vibraflex met een stanleymes op maat. Dit gaat het beste vanaf de zelfklevende kant.
 • STAP 3: Trek de beschermfolie los. Houd de plaat tussen uw vingers zodat u de lijmlaag niet aanraakt. Plak vervolgens de Vibraflex op de gewenste plaats en duw hem zachtjes aan zodat hij blijft hangen.
 • STAP 4: Verwarm de Vibraflex met een verfstripper of föhn om het materiaal soepeler te maken. Pas op: maak de Vibraflex niet te warm! Dan kan u het nog met de blote handen aanduwen en voorkomt u beschadiging aan de ondergrond. Druk vervolgens de Vibraflex op alle plaatsen aan totdat het zich volledig heeft gevormd naar de ondergrond.
 • LET OP dat u geen holtes laat tussen de Vibraflex en het te dempen materiaal. Gebruik indien nodig een aandrukroller.

 • Op het Akoestiekwinkel Youtube kanaal vindt u instructiefilmpjes van diverse isolatiewerkzaamheden.

 • Specifications
  Meer informatie
  Lengte 500mm
  Breedte 250mm
  Omschrijving Set
  Kleur Zwart

  Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

  De voordelen van Akoestiekwinkel

  • Grote expertise, het juiste advies
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Snelle levertijd
  • Uitgebreid assortiment
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
  • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

  Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
   
  We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Vibraflex Ontdreuning
  Uw waardering
  Print
  Like
  Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
  Share
  Terug naar overzicht
  Vibraflex Ontdreuning

  Geluidisolerende matten

  Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!