Uitlaatgeluid isoleren

Wat is het probleem?
Vooral een zware motor zorgt voor een geluidsprobleem in een voertuig. Dit probleem vraagt om dezelfde aanpak als het isoleren van de Bodemplaat. Uitlaatgeluid komt gemakkelijk door het plaatvlak van de bodemplaat omdat het plaatwerk licht is. Dit geluid komt ook via de portieren binnen dus isoleer deze ook als u de bodemplaat gaat isoleren. Samen met rijgeluiden zijn dit de twee meest voorkomende geluiden in voertuigen (zowel in auto’s, busjes als Campers).

Wat is de oplossing?
Ontdreunen is hier de oplossing voor het probleem. Voorzie de volledige vloer van Vibraflex Extreme of STP Aero Bomb (de zwaardere typen ontdreuning). Deze producten zijn na verwarmen ideaal vormbaar en volgen dan de profilering van de bodemplaat en/of wielkast. Voor afwerking en extra isolatie kan de Isomat VM worden ingezet. Deze akoestische vloermat wordt los of vastgelijmd over de ontdreuning aangebracht.

Welke producten gebruik ik waar?

  • Vibraflex Extreme: Bodemplaat, schutbord, versnellingtunnel en wielkasten.
  • STP Aero Bomb: Bodemplaat, schutbord, versnellingtunnel en wielkasten.
  • Isomat VM: Bodemplaat, versnellingtunnel en schutbord.

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het isoleren van uitlaatgeluid in voertuigen

Filteren
Filteren

Voertuig isoleren
Op onze verzamelpagina Voertuig Isolatie vindt u meer informatie over het isoleren van diverse voertuigonderdelen zoals motorkap isolatie, wielkast isolatie en portier isolatie.