Akotherm

Polyesterwol product met de merknaam Akotherm. Akotherm heeft zowel absorberende als thermisch isolerende eigenschappen en is een uitstekend alternatief voor minerale wol soorten. Er zijn diverse afmetingen verkrijgbaar in twee densiteit typen uitgedrukt in D20 en D40 (20 en 40 kg/m³). De verschillende varianten op een rijtje:  

Akotherm Basic D20 (vulling)

Akotherm variant, met een densiteit van 20 kg/m³, word vaak als vulling gebruikt, thermisch als spouwvulling en akoestisch voor het vullen van absorptiepanelen geplaatst achter dun textiel. Akotherm Basic heeft een wollige achterzijde en licht verdichte voorzijde. In situaties waar de esthetische waarde minder belangrijk is kan dit product ook worden gebruikt voor het verbeteren van de akoestiek, bijvoorbeeld in een fabrieks- of productiehal.

Een Akotherm variant met een densiteit van 40 kg/m³. De hogere densiteit zorgt voor een stevigere plaat voorzien van een lichte golf-textuur en iets hogere absorptiewaarden. Akotherm Basic D40 is geschikt voor dezelfde toepassingen als Akotherm D20 met een iets minder ‘wollig’ karakter.   

Akotherm GG

Polyesterwol op z’n mooist. Een speciale Akotherm variant geschikt voor zichtwerk, bijvoorbeeld voor montage tegen wand en/of plafond, voor het verbeteren van de akoestiek, of wel het verminderen van nagalm. Akotherm GG heeft een densiteit van 40 kg/m³ en heeft een nabewerking ondergaan zodat beide zijden extra glad zijn. Dit zorgt voor een esthetisch aantrekkelijk product en vergemakkelijkt het aanbrengen van lijm.

Akotherm Facet

Akotherm Facet is gelijk aan Akotherm Basic D40 maar voorzien van schuine facet randen. De facetrand maakt het product nét wat meer interessant voor zichtwerk. Een scherp geprijsd absorptiepaneel voor budget projecten om de akoestiek te verbeteren in diverse ruimten, van woonkamer tot geluidsstudio. 

Akotherm Baffles

Baffles zijn verticaal gemonteerde elementen voor het verminderen van lange nagalmtijden, meestal toegepast in hoge ruimten met een plafond hoogte van ongeveer 4 meter. Akotherm Baffles hebben een densiteit van 40 kg/m³ en zijn voorzien van twee montage gaten. Het toepassen van Baffles is zeer efficiënt omdat er gebruik wordt gemaakt van de voor- en achterzijde van het product.

Filteren
Toepassing
Selectie verfijnen
Filteren
Filteren