Terug naar overzicht

Agglomer

Trillingsisolatie vlokkenschuim

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
60% of 100

Agglomer vlokkenschuim (ook wel Polypress genoemd) kan worden gebruikt voor het maken van een zwevende vloer in woningen, boten & jachten en studio's. De verende eigenschap van het materiaal zorgt voor vermindering van contactgeluid. Agglomer wordt toegepast door rechtstreeks op de bestaande vloer te leggen met daarover een plaatmateriaal voor het verdelen van de druk, dit kan gipsvezel of multiplex plaat zijn.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
D200 K1217 1500 x 1000 x 10 Bont
€ 22,93
(p. st.)
141 st.
D80 K1440 1200 x 1000 x 20 Bont
€ 20,06
(p. st.)
0 st.
D80 K1441 1200 x 1000 x 50 Bont
€ 38,85
(p. st.)
29 st.
D140 K1216 1500 x 1000 x 30 Bont
€ 50,25
(p. st.)
142 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Agglomer is trillingsisolerend product gemaakt van gebonden polyurethaanvlokken. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor het ontkoppelen van vloeren en wanden. De platen isoleren trillingen die anders voor contactgeluid zorgen.

Waar toe te passen
Agglomer wordt toegepast in woningen als ondervloer, in een studio, luisterruimte of drumcabine als zwevende vloer. En in schepen en jachten wordt de vloer of het dek op stroken Agglomer geplaatst. Bij toepassingen zoals parket, laminaat of vloerbedekking adviseren wij een dragende plaat zoals gipsvezel of multiplex tussen de vloerbedekking en het Agglomer te plaatsen dit om het doorbuigen van de afwerkvloer (vloerbedekking) te voorkomen.

 • Agglomer D80: De zachtste Agglomer variant is geschikt voor het vullen van holle ruimten, geluidsaborptie in droge en schone omgevingen, het ontkoppelen van vloeren (D80 20mm) en het isoleren van apparaten, alleen daar waar brandcertificering niet belangrijk is.

 • Agglomer D140: Toe te passen op betonnen constructievloeren. De D140 variant wordt gebruikt in de studiobouw voor het maken van een zwevende vloer (afgewerkt met hout) of om een zwevende betonvloer te maken. De vloer wordt voorzien van Agglomer D140. Daarna wordt langs alle wanden een dubbele Agglomer Strip gemonteerd. Er vormt zich dan een 'plint' van 100 mm hoog vanaf de Agglomer plaat. Vervolgens wordt het geheel waterdicht afgewerkt met een dikke bouwfolie en kan er beton gestort worden van tenminste 70 mm dik (al dan niet gewapend).
   
 • Agglomer D200: Toe te passen op houten constructievloeren voor het ontkopplen van bijvoorbeeld laminaat vloeren. Dit type kunt u bij het isoleren van houten constructievloeren mooi combineren met Isomat KE. Het stappenplan vloerisolatie vindt u op onze tipspagina.
   
 • Agglomer Strips: De Agglomer Strips hebben een densiteit van 300 Kg/m³ (D300) en worden gebruikt om wanden zwevend te plaatsen en in de jachtbouw voor het zwevend plaatsen van het dek en de vloeren. Ook toe te passen onder zwaluwstaartplaat waar later beton op gestort wordt.

Wat zijn de eigenschappen
Agglomer vlokkenschuim wordt gemaakt van snijafval dat ontstaat bij het vervaardigen en verwerken van zachte schuimstoffen. Agglomer is samendrukbaar en blijvend elastisch. Het heeft bovendien een goed herstelvermogen. Overige eigenschappen zijn:

 •  Afmetingen: 1000 x 500 mm  - 1500 x 1000 mm.
 •  Trillingsisolerend
 •  Geluidsabsorberend
 •  Minimale afname: 2 stuks per type

Tips voor het verwerken
Agglomer is eenvoudig op maat te snijden met een scherp (elektrisch) mes. De ondergrond waarop de Agglomer wordt geplaatst dient droog te zijn en te blijven (plaats in vochtige ruimte eerst een bouwfolie). Let bij het maken van een zwevende vloer op of de afstand tussen de onderkant van de deuren en de afwerkvloer groot genoeg is. De vloer kan namelijk een behoorlijk stuk hoger uitkomen.

Voor het ontkoppelen van apparaten en machines gebruikt u beter Regufoam of de Wasmachine dempers. Komt u er niet uit neemt u dan gerust contact met ons op.

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Meerkleurig

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Agglomer
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!