Bij het woord 'geluidsstudio' wordt meestal gedacht aan Dj’s, muzikanten en producers, beroepen en hobby’s waarbij veel geluid wordt geproduceerd. Maar de geluidsstudio’s van Studiobricks, waar de Akoestiekwinkel dealer van is, vinden ook steeds meer hun weg naar de stemartiest voor voice-over werk, bijvoorbeeld voor het inspreken van commercials en luisterboeken.

Een Studiobricks geluidsstudio voor Jongerenstem.nl

Voor voice-over werk moet een geluidsstudio zoveel mogelijk geluid buiten houden zodat er zo min mogelijk, liever geen, omgevingsgeluiden worden opgenomen tijdens een opname. Naast een goede isolatiewaarde is ook de akoestiek binnenin de studio belangrijk. Een droge akoestiek zorgt voor een fijne klank en maakt het spraakgeluid duidelijk verstaanbaar. 


Het Studiobricks assortiment speelt hier handig op in met een studio die geheel is afgestemd op voice-over werk, de VO Edition. Deze Studiobricks variant is op basis van de Studiobricks One Plus en helemaal  akoestisch getuned voor op het opnemen van spraak en zang. De extra absorptiepanelen zorgen, samen met een flinke bass trap, voor een uitgebalanceerd akoestisch klimaat zodat er weinig nabewerking van de opname nodig is. De VO Edition kan worden geleverd met een microfoon arm, tablet standaard en een handig deskje om bijvoorbeeld uw laptop op zetten.

Studiobricks VO Edition

Een praktijk voorbeeld van voice-over werk 
Als webshop ontvangen wij natuurlijk heel graag productreviews van klanten, maar minstens zo leuk zijn de spontane berichten. Zo ontvingen wij van Sander een heel enthousiast berichtje over zijn Studiobricks. Sander heeft een bedrijf, Jongerenstem.nl, waarmee hij al zo'n tien jaar actief is in de voice-over branche, en met succes kunnen we wel stellen! Hij investeerde in een Studiobricks One Plus, zonder de VO toevoeging, maar toch een verstandige investering zo bleek. Sander verteld op zijn website over zijn werk en studio:     

Hallo,
Hoe gaat het? Een leuk berichtje vanuit Goes... inmiddels ruim een half jaar aan het werk in mijn Studiobricks, en erg tevreden! Ruim 100 producties inmiddels al ingesproken. Recent is mijn website vernieuwd, daar staat een filmpje van de studio:
https://www.jongerenstem.nl/thuisstudio/


Meer weten over Studiobricks?
Op onze tipspagina "Alles over Studiobricks" kunt u alles lezen over het merk Studiobricks en ziet u hoe eenvoudig de studio wordt opgebouwd. De productpagina’s van Studiobricks bevat een aantal standaard studio’s, staat het gewenste formaat of type hier niet bij? Mailt u dan uw wensen naar ons, wij maken graag een offerte voor u!

Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom in onze showroom om de Studiobricks One Plus te komen bekijken! Graag tot ziens!