Akotherm GG is een stevige absorptieplaat die verkrijgbaar is verschillende varianten. Het kan toegepast worden in ruimten waar veel galm aanwezig is.

Wat is Akotherm GG en waar gebruik ik het voor?

Historie 

Polyesterwol vindt zijn origine in de kledingindustrie als vulling van onder andere skikleding. Begin 2002 introduceerde Merford polyesterwol in de akoestische branche onder de merknaam Akotherm.  Sindsdien is het product doorontwikkeld en verkrijgbaar in vele varianten, waaronder Akotherm GG. Deze Akotherm variant heeft een nabewerking ondergaan met als resultaat een stevige absorptieplaat met aan beide zijden een viltachtige look.

Wat het is en doet

Akotherm GG is een absorptiemateriaal, dit houdt in dat het product trillingen in de lucht omzet naar warmte. Ofwel: het ‘dempt’ geluid in een anders galmende ruimte. Geluidsabsorptie is niet hetzelfde als geluidsisolatie. Met geluidsisolatie wordt geprobeerd geluid binnen of buiten een ruimte houden. Geluidsabsorberende materialen isoleren weinig tot niet.

Waar toe te passen?

Akotherm GG wordt toegepast voor het verbeteren van de akoestiek in ruimten waar veel galm aanwezig is. Door de neutrale uitstraling en grote afmeting van het product is het vrijwel overal toepasbaar. Enkele voorbeelden uit de praktijk vindt u op deze pagina’s:

  • Horeca: Zwarte Akotherm GG tegen het zwarte plafond van restaurant Stoute Karel.
  • Kapsalon: Akotherm GG tegen het plafond in de kapsalon van Leonie.
  • Balkonplafond: Voor het verminderen van verkeersgeluid op het balkon.

Van sommige klanten ontvangen wij weleens foto’s die onze producten hebben toegepast. Zo ziet u hieronder de woonkamer van familie de Vries met witte Akotherm GG platen tegen het plafond.

Akotherm GG tegen het plafond in de woonkamer

Er zijn ook creatieve klanten die met verrassende creaties komen. Zo maakte Mathijs van dunne zwarte en dikke witte platen Akotherm GG  ‘zwevende’ plafondpanelen. Door een zwarte plaat op een witte te plakken lijkt het net alsof het paneel zweeft. Mathijs paste deze oplossing toe in zijn keuken. Het stappenplan van deze toepassing staat op deze tipspagina.

Akotherm GG samengevoegd voor het verbeteren van de akoestiek in de keuken 

 

 

Nieuwsgierig geworden?Denkt u dat Akotherm GG ook voor u een schikt product is voor het verbeteren van de akoestiek? Vraagt u dan via ons contactformulier een monster aan, wij sturen u graag een monster toe!