Interesse in een geluidsstudio? Ontdek met welke soorten studio's wij u verder kunnen helpen.

Een muziekstudio: zelf bouwen of laten bouwen?

Aan het eind van het jaar begint het “studio seizoen”. Wij krijgen dan veel vragen van muzikanten, Dj’s en producers over de mogelijkheden en producten die Akoestiekwinkel op het gebied van geluidstudio’s of muziekstudio’s biedt. Vragen waar veel klanten mee zitten zijn; kan ik zelf een studio bouwen of kan ik beter een studio laten bouwen en zo ja door wie, of kan ik beter voor een kant & klare geluidsstudio kiezen? Hoe dan ook, het hebben van een geluids- of muziekstudio is een must voor een ieder die vaak met muziek bezig is, of dit nu een klassieke piano betreft of heavy-metal band. Een goed geïsoleerde ruimte geeft vrijheid om met muziek bezig te zijn wanneer u dat uitkomt!

De kant & klare geluidsstudio

De geluidsstudio’s van Studiobricks, waar de Akoestiekwinkel al jaren dealer van is, zijn het meest complete studioproduct. De geluidsstudio’s van Studiobricks zijn niet alleen uitstekend geïsoleerd, maar zijn ook eenvoudig zelf op- en af- te bouwen en hebben een strakke vormgeving. De studio’s zijn standaard afgewerkt in een mooie mat-witte coating en worden compleet met kabeltunnel, ventilatie unit, tapijt en een geluidsisolerende deur met raam geleverd.

Op onze productpagina hebben wij een aantal standaard studio’s geplaatst. Deze studio’s kunnen met sprongen van 30 cm breder en dieper worden gemaakt. Staat de gewenste afmeting er niet bij, stuurt u ons dan gerust een bericht. Ook wanneer u extra ramen, deuren of misschien wel een andere kleur wilt kiezen. Studiobricks studio’s kunnen worden geleverd tot max. 9 x 5 meter, keuze genoeg dus! Wilt u de studio eens van dichtbij bekijken en vooral horen? Maak een afspraak en kom eens langs! Wij vertellen u graag meer over deze geluidsstudio’s.

Zelf een studio bouwen

De echte doe-het-zelver vindt op onze webshop allerlei akoestische producten die nodig zijn voor het bouwen van een geluidstudio, van absorptiepaneel tot zwevende vloer! Heeft u vragen over de toepassing van deze producten of heeft u advies nodig over het bouwen van een geluidsstudio dan nodigen wij u graag uit in onze winkel te Gorinchem. Hier kunt u alle producten bekijken en vrijblijvend om advies vragen.

Een bouwkundige studio laten bouwen

Heeft u zelf niet de kennis of handigheid om een studio te bouwen, dan kunt u er ook over denken om een studio te laten bouwen, dit heeft zo zijn voordelen! Zo kunt u samen met een studiobouwer uw eigen ontwerp en ideeën tot in de kleinste details uitwerken.

Waar vind ik een studiobouwer?

Om u voor te stellen aan een studiobouwer uit ons netwerk hebben wij wat informatie nodig, zoals:
• Waar wordt de studio voor gebruikt, bent u een drummer, DJ of pianist?
• Wat zijn de gewenste afmetingen en locatie van de studio, op een zolder of garage?
• Budget indicatie. Een bouwkundige studio is een high end toepassing waar vaak dagen werk voor nodig is. Voor een passende toepassing is een indicatie van het budget noodzakelijk.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee!