Voor het verlichten van hooikoorts, gefilterd ventileren met akoestische ventilatie-units

Pollenvrij en stil ventileren tijdens het hooikoortsseizoen

Het belang van pollenvrij ventileren

Tijdens het pollen- of hooikoortsseizoen is het ventileren met open ramen natuurlijk niet aan te raden. Naast insecten, fijnstof en geluid komen ook pollen uw woning binnen als u op deze manier blijft ventileren. Dit is bijzonder vervelend wanneer u last heeft van hooikoorts of ander allergieën. Met de akoestische luchtreinigers uit ons assortiment kunt u dit eenvoudig oplossen. Op deze pagina leest u alles over de diverse units en de bijbehorende filters.


Akoestische ventilatie units met filtering

Op de Akoestiekwinkel vindt u twee merken ventilatie units; de Aeropac en Sonair. Beide units zijn ontwikkeld als akoestische ventilatie-units, maar hebben de toegevoegde waarde om naast stil te ventileren de lucht ook te zuiveren van stof, fijnstof, ongedierte én pollen! Naast absorptiemateriaal vindt u aan de binnenzijde van beide ventilatie-units een speciaal compartiment waar de lucht door een filter naar binnen wordt gezogen (de units zuigen lucht aan). Dankzij dit principe kunt u frisse lucht aanvoeren in uw ruimte terwijl de pollen in het filter achterblijven.


De akoestische ventilatie units

Aeropac SN

De Aeropac SN is een ventilatie unit met een extreem stille ventilator. Door het gebruik van geluiddempende materialen in de behuizing worden mechanische- en luchtstroomgeluiden geminimaliseerd. De Aeropac SN koelt de lucht niet, maar filtert deze wel.

 De bediening van deze ventilatie unit is aan de voorkant van het apparaat. Hiermee wordt het apparaat in- en uitgeschakeld, wordt de luchtopbrengst geregeld en kan de timer worden ingesteld. Met de traploos regelbare schuiven aan beide zijkanten van de unit kunt u de luchtopbrengst verder afstellen. Wanneer het apparaat niet wordt gebruikt kunnen deze worden afgesloten.

Sonair 3.0

De vernieuwde Sonair 3.0 is een combinatie van de vorige modellen Sonair, de A+ en F+. Het grootste verschil met de Aeropac is dat de Sonair ook binnenlucht filtert wanneer de schuif onder het apparaat geopend wordt. De Sonair wordt bediend middels een afstandsbediening. Ook de Sonair koelt en verwarmd de lucht niet maar zuivert deze wel van stof, fijnstof en pollen.

 

De filters
Aeropac filters

Voor de Aeropac ventilatie unit kunnen wij u de volgende filtertypen aanbieden:

 • F5 filter
  Dit 18 mm dikke filter medium gebruikt u tijdens het pollenseizoen en bij hooikoorts. Dit type filtert naast fijnstof ook pollen uit de lucht. Dit betekent iets minder opbrengst van de ventilatie unit maar nog steeds genoeg om voldoende te ventileren. Deze filters worden verkocht per stuk, geen verzendkosten.
 • G3 Filter
  Dit filtertype zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk lucht aangevoerd wordt. De unit kan met het G3 filter optimaal ventileren. Heeft u geen allergieën dan gebruikt u dit G3 filter. De G3 filters worden verkocht per set van 4 stuks!
 • Koolstoffilter
  Woont u in een drukke stedelijke omgeving waar roetdeeltjes en geuren duidelijk waarneembaar zijn dan gebruikt u het koolstoffilter. Dit is het meest dichte filtertype dat ook geurtje kan filteren. Heeft u een ruimte waar maximaal geventileerd moet worden, bijvoorbeeld een luchtdichte studio? Dan kan het zijn dat een tweede ventilatie unit nodig is. De koolstoffilters worden verkocht per stuk.

Sonair A+ en F+ filters
Voor beide Sonair units kunnen wij u de volgende filtertypen aanbieden:

 • F7 filter cassette
  Dit filtertype zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk lucht aangevoerd wordt. De unit kan met het G3 filter optimaal ventileren. Heeft u geen allergieën dan gebruikt u dit G3 filter. De G3 filters worden verkocht per stuk.
 • G4 Filter (met of zonder filterhouder).
  Dit filtertype zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk lucht aangevoerd wordt. De unit kan met het G4 filter optimaal ventileren. Heeft u geen allergieën dan gebruikt u dit G4 filter. De G4 filters worden verkocht per stuk.

Pollenkalender
Onderstaand ziet u de maanden waarin bepaalde pollen voor de meeste overlast zorgen. Vervang dus tijdig uw filters voor het beste resultaat in zuivere lucht! Voor dagelijkse informatie over pollennieuws kijkt u op Pollennieuws.nl.  

Pollenkalender

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.