Zelf een studio bouwen

Tips en producten voor uw eigen geluidsstudio
Een geluidisolerende ruimte of studio is voor muzikanten, maar ook voor vloggers, DJ’s en producers een must. Een studio maakt het mogelijk om ongestoord en zonder overlast te veroorzaken te kunnen werken. Een geluidsstudio is niet alleen een ruimte die bedoeld is om geluiden binnen of buiten te houden, maar ook een ruimte waar u de ruimte akoestiek naar eigen inzicht kunt afstemmen om mooie opnamen te maken, met of juist zonder galm.

Er zijn allerlei studio cabines op de markt zoals cabines van de merken Studiobricks en Merford Geluidsstudio’s. Deze complete studio’s hebben voordelen boven zelf gebouwde studio's, echter zijn deze waardevol en passen niet in ieders budget. Daarom legt de Akoestiekwinkel graag uit hoe u zelf een studiocabine kunt maken die geluid prima binnen en buiten houdt. Met enige handigheid is het zelf bouwen van een geluidsstudio goed te doen!

Bouwmethoden
Er zijn twee manieren om een studio te bouwen; een studio cabine maken (soort van kamertje in een bestaande ruimte bouwe) of gebruik maken van heel uw ruimte door deze te voorzien van Merfoflex zwevende wanden en plafond met daarin een zwevende Agglomer Isovloer. De overkomst is dat beide methoden een box-in-box principe inhoudt.

Op de Tips pagina vindt u naast tips ook een Youtube filmpje met de uitleg hoe een van onze klanten haar eigen studio heeft gebouwd. 

Hieronder vindt u alle producten die u kunt gebruiken voor het bouwen van een studio:

Filteren
Filteren