Stille ventilatie oplossingen

In ruimten waar muziek wordt geproduceerd, geluisterd of wordt opgenomen is het wenselijk dat de ventilatie zo stil mogelijk verloopt en dat er via de ventilatievoorzieningen geen geluid ontsnapt of binnenkomt.

Luchtaanvoeren
Voor de aanvoer is dit geen probleem, met de toepassing van units zoals de Aeropac of de Sonair kunt u bijzonder stil verse lucht de ruimte in blazen. Deze kleine units kunnen worden gebruikt om buitenlucht door een gat in de gevel aan te voeren of lucht vanuit een aangrensde ruimte aan te voeren.

Luchtafvoeren
Om een goede verversing van lucht te krijgen is het nodig om een zogenaamde trek in de ruimte te krijgen, u zult dus ook lucht moeten kunnen afvoeren. De luchtafvoer kan worden gerealiseerd door een suskast (geïsoleerde box) te maken met van binnen een Aluphon Demper als afvoerkanaal. 

Een vergelijkbare oplossing is een akoestisch labyrint. Een soort van tunneltje met schotjes die bekleed zijn met een absorptiemateriaal zoals Tecnocell. Hoe dieper het labyrint en hoe meer schotjes des te meer geluid er wordt tegen gehouden.

In een ruimte waar weinig kans is op overlast van geluid kunt u de handige Silendo Deurrooster toepassen. Dit is een nette oplossing om overdruk door een sleuf in de deur af te voeren.

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor stil ventileren:

Filteren
Filteren