Terug naar overzicht
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Plakpennen en beschermkapjes | Akoestiekwinkel

Isolatiespijkers en beschermkapjes

Plakpen B-63

Isolatiespijkers en beschermkapjes

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Isolatie plakpennen, of isolatiespijkers, kunt u gebruiken voor het mechanisch bevestigen van producten zoals Aluglass, Merfocom, Merfopol of minerale wol. Het toepassen van mechanische bevestiging kan o.a. nodig zijn voor situaties waar hitte of het gewicht van het product een rol speelt.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K0319 60
€ 0,41
(p. st.)
466 st.
Nelsonkapje K1074 Wit
€ 2,69
(p. st.)
940 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat is een plakpen?

Isolatie plakpennen, ook gekend als isolatiespijkers, gebruikt u om producten mechanisch te bevestigen. Dit kan nodig zijn bij producten die niet zelfklevend zijn of om een product te ondersteunen bij hoge temperaturen. Ook bij bepaalde certificeringen of veiligheidseisen kan een mechanische zekering vereist zijn. Plakpennen hebben een scherpe punt. Indien deze vrij blijft na montage kan deze voorzien worden van een beschermend Nelson kapje.

Voor volgende producten adviseren wij het gebruik van plakpennen:

Indien de omgevingstemperatuur hoger is dan 80 °C. 

Gebruik 9 plakpennen per vierkante meter Aluglass.

Indien het materiaal ondersteboven gemonteerd wordt. 

Gebruik 9 plakpennen per plaat.

Gebruik tenminste 9 plakpennen per plaat.

Montage 

Plakpennen zijn eenvoudig te gebruiken op vrijwel iedere ondergrond:

 • Montage op hout

Sla de plakpen zoals een spijker door het product dat u wilt monteren in het hout. Het montageplaatje houdt het product dan stevig op zijn plaats. 

U kunt de plakpen ook met het montageplaatje op een houten ondergrond vastschroeven en het isolatieproduct vastdrukken op de spijker van de plakpen. Indien de punt van de spijker zichtbaar blijft, is het aan te raden om de plakpen te voorzien van een Nelson beschermkapje (apart te bestellen, artikel K1074). Dit kapje drukt u eenvoudig op de spijker van de plakpen. Zo voorkomt u verwondingen van de scherpe spijker én de afwerking ziet er een stuk fraaier uit.

 • Montage op staal, polyester of andere waarin niet geschroefd kan worden:

Op een stalen ondergrond bevestigt u de plakpen met het montageplaatje door het vast te lassen of te kitten. Voor het monteren met kit adviseren wij Sika Flex kit. Breng een flinke dot kit aan op een brandschone ondergrond en druk de plakpen met het geperforeerde  montageplaatje in de kit. Laat de kit uitharden. Prik het te monteren product over de spijker van de plakpen. Indien de punt van de spijker zichtbaar blijft, is het aan te raden om de plakpen te voorzien van een Nelson beschermkapje (apart te bestellen, artikel K1074). Dit kapje drukt u eenvoudig op de spijker van de plakpen. Zo voorkomt u verwondingen van de scherpe spijker én de afwerking ziet er een stuk fraaier uit.

Eigenschappen

 • Plakpennen in verzinkt staal (artikel K0319)
 • Niet zelfklevend
 • Afmeting plakpen: Lengte pen 60 mm, montageplaatje 40 x 40 mm
 • Plakpennen zijn voorzien van een scherpe punt, deze kan afgedekt worden met een beschermend Nelsonkapje (artikel K1074)
 • Nelsonkapjes in wit kunststof, binnenzijde voorzien van verzinkt montageplaatje

Minimale afname is 10 stuks (volle verpakking 250 stuks).

Specificaties en Documentatie

Specifications

Hoogte 60 mm

Kleur Verzinkt staal

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Plakpen B-63
Uw waardering