Terug naar overzicht

Elton EllenMatic

Valdorpel

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Valdorpel van Elton Ellenmatic. Een valdorpel is een mechanische afsluiting voor het afdichten van de kier tussen de deur en de vloer. Het mechaniek sluit deze kier af wanneer de deur wordt gesloten. De valdorpel isoleert uw deur door het geluidslek en het tochten over de vloer weg te nemen. Elton valdorpels zijn in– en op de deur te monteren.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Valdorpel K1521 928 x 30 x 15 Aluminium
€ 84,20
(p. st.)
19 st.
Valdorpel K1150 1028 x 30 x 15 Aluminium
€ 87,16
(p. st.)
15 st.
Cassette K1250 1000 x 19 x 50 Aluminium
€ 52,93
(p. st.)
15 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Een valdorpel is een zelfsluitend mechanisme die er voor zorgt dat de kier tussen de deur en de vloer wordt afgesloten bij het sluiten van de deur. Dit zorgt voor een verbetering van de isolatiewaarde van de deur en vermindert tocht over de vloer.

Waar toe te passen
Daar waar een vloerdorpel ontbreekt kan geluid een ruimte binnendringen door de kier tussen de vloer en de deur. De kier onder de deur lekt vooral hoog frequent geluid door wat in een spreekkamer, slaapkamer of geluidsstudio niet wenselijk is. Ook technische ruimten, CV- en meterkast lekken vaak storend geluid naar buiten. Dit zijn allemaal situaties waar de valdorpel toe is te passen. Bijkomend voordeel, de valdorpel vergemakkelijkt de vrije doorgang voor rolstoelen, kinderwagens en interne transportmiddelen.

Montagetips
De Elton Ellenmatic is zowel op- als in een deur te monteren. Gaat u de valdorpel op de deur monteren dan dient u ook de Elegance Cassette (art.nr.  K1250) te bestellen. Wanneer u de valdorpel in deur wilt aanbrengen dan heeft u een freesmachine nodig. De verschillende montage mogelijkheden uitgelegd:

 • Valdorpel op maat zagen: twee keer meten, één keer zagen!
  Let bij het op maat zagen van de valdorpel dat u dit aan de juiste zijde doet. De sticker geeft met een pijl geeft de juiste zijde aan. Deze sticker mag niet door worden gezaagd!
  Valdorpel, art. nr. K1150: 1028 mm lang, voor een deurbreedte van 1028 tot 878 mm.
  Valdorpel, art. nr. K1521: 928 mm lang, voor een deurbreedte van 928 tot 778 mm.
 • Valdorpel inbouwen
  Wilt u de dorpel inbouwen dan freest u een gleuf van 30 mm diep en 15 mm breed onderin de deur (zie productfoto’s). De valdorpels zijn met maximaal 150 mm in te korten. Let bij het inkorten van de valdorpel op dat u dit niet aan de zijde met sticker doet!
 • Valdorpel opbouwen
  Gaat u de valdorpel opbouwen dan heeft u de zelfklevende Elegance Cassette (art.nr K1250) nodig. De cassette, en dus de valdorpel, monteert u aan de niet-draaiende zijde van de deur, tussen de twee kozijnen. U zaagt de Elegance Cassette en de Valdorpel op dezelfde afmeting. Laat de siliconen afsluitstrip aan beiden zijde een paar millimeter uitsteken dan sluit de dorpel het best af. Vervolgens de deur goed ontvetten voor de zelfklevende cassette, deze is voorzien van een lip die onder deur komt. Zo wordt deze perfect recht aan de deur gekleefd.

Let op dat u de Elegance Cassette (art.nr.  K1250) mee besteld wanneer u de dorpel op de deur wilt monteren! U vindt de montagehandleiding onder het tabblad documentatie en in de verpakking van het product.

Wat zijn de eigenschappen en specificaties?

 • Maximale kierafdichting: 20 mm (minimaal 3 mm).
 • Afdichting: Siliconen.
 • Eenvoudige opbouw-montage doormiddel van zelfklevende strips (boren niet nodig).
 • Kleur Elegance Cassette: Aluminium VOM1.
 • Bediening: enkelzijdig, aan de scharnierzijde.
 • 60 minuten brandwerendheid volgens de Europese Norm NEN-EN 1634-1. 
 • Rookwerend (volgens NEN-EN 13501-2 “Sa”, “Sm” en NEN-EN 1634-3). 
 • No-Break functie zorgt dat het binnenwerk terugveert als er obstakels onder de deur liggen.

Stappenplan deurisolatie
Een goed isolerende deur is een zware deur die rondom perfect afsluit in het kozijn en op de vloer middels een valdorpel. Hoe u zelf een deur kunt isoleren leest u op onze tipspagina.

Specifications
Meer informatie
Kleur Aluminium

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Elton EllenMatic
Uw waardering