Kofferbak isoleren

Wat is het geluidsprobleem
Door de bodemplaat van de kofferbak komen geluiden afkomstig van de uitlaat en het afrollen van de banden. Het relatief lichte staal, vooral waar het reservewiel ligt, wordt in beweging gezet en hoorbaar in het voertuig. De kofferbak staat in verbinding met de wielkasten en wordt daarom met het zelfde product geïsoleerd.

Wat is de oplossing
Het isoleren van de kofferbak vloer is vrij eenvoudig; zoveel mogelijk voorzien van ontdreuningsmatjes van het zwaarste type. De ondergrond goed ontvetten en reinigen en zoveel mogelijk voorzien van Vibraflex Extreme of STP Aero Bomb. Voor extra isolatie voorziet u de kofferbak van een nieuwe isolerende mat, de Isomat VM, een vloermat die zowel het interieur aankleed en voor extra isolatie zorgt.

U brengt deze producten dus aan op de vloer van de kofferbak en dan met name de kuil waar het reservewiel in ligt. Al deze materialen worden binnenin het voertuig gemonteerd, niet aan de buitenzijde! Alle ontdreuningsproducten zijn zelfklevend en met een schaar of hobbymes op maat te snijden. De Isomat VM is niet zelfklevend.

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het isoleren van de kofferbak

Filteren
 1. Isomat VM
  Isomat VM
  Geluidsisolerende vloermat
  Waardering:
  95%
  • Kunststof plaat
  • Geluidsisolerend
  • Geschikt voor oa campers, vrachtwagens, tractoren

  Vanaf € 82,89

  (incl. btw)
 2. Aandrukroller
  Aandrukroller
  Bevestiging ontdreuningsplaten
  • Voor aanbrengen van ontdreuningsplaten
  • Voorkomt luchtbellen
  • Antislip handvat

  Vanaf € 25,19

  (incl. btw)
Filteren

Voertuig isoleren
Op onze verzamelpagina Voertuig Isolatie vindt u meer informatie over het isoleren van diverse voertuigonderdelen zoals motorkap isolatie, wielkast isolatie en portier isolatie.