Dak isoleren

Wat is het probleem?
Door het dak van een voertuig kunt u geluiden horen zoals regen, hagel en windgeruis. Hoe groter het dak is des te groter het geluidsprobleem. Bij campers en bestelbussen is het dak vaak verhoogd, deze verhoging is minder aerodynamisch en botst als het ware tegen de wind en regen. Dit probleem is eenvoudig op te lossen!

Wat is de oplossing?

Akoestisch isoleren
Door de beplating van het dak te beplakken (ontdreunen) met dempingsmatjes wordt het plaatvlak als het ware vastgehouden en verdwijnt de gong-klank. De ondergrond wordt grondig ontvet en gereinigd en de ontdreuningsmatjes worden op kamer temperatuur aangebracht en tegen het dak gemonteerd. Al onze ontdreuning of dempingmatjes zijn zelfklevend. Gebruik geen extreem zware bitumen of dempingmatjes als deze ondersteboven worden toegepast zoals tegen een dak. De beste keus is STP Black Silver.

Thermisch isoleren
Het dak kan ook thermisch worden geïsoleerd, in campers is dit vaak wel wenselijk. U gebruikt hiervoor Akotherm Basic en dan het liefst zo dik mogelijk. Hoe dikker u de stilstaande luchtlaag maakt des te beter de thermische isolatie zal zijn. Zorg er wel voor dat er een kleine luchtspouw tussen de Akotherm en de buitenbeplating overblijft voor ventilatie zodat condensatie geen probleem kan vormen.

Welke producten gebruik ik waar

  • STP Black Silver: Portieren, deuren, dak, zijpanelen en motorkap.
  • Akotherm Basic: Vullen van holle ruimten zoals panelen, dashboard en dak hemel.
Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het isoleren van het dak 

Filteren
Filteren

Voertuig isoleren
Op onze verzamelpagina Voertuig Isolatie vindt u meer informatie over het isoleren van diverse voertuigonderdelen zoals motorkap isolatie, wielkast isolatie en portier isolatie.