Terug naar overzicht

Terophon

Ontdreuningscompound

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Verspuitbare ontdreuningscompound met daarnaast ook brandwerende, warmteisolerende en condenswerende eigenschappen. Terophon is ideaal voor het ontdreunen van complexe vormen of grote vlakken en een prima alternatief voor bitumen ontdreuning.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
112DB K0285 Beige
€ 716,25
(p. st.)
0 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Gratis verzending vanaf 875 euro excl. BTW. Dit product wordt per pallet verstuurd.

Staffel korting

Wat het is en doet
Terophon 112Db is een verspuitbare ontdreuningscompound geschikt voor professioneel (industrieel) gebruik. Terophon haalt de gong klank uit stalen vlakken die voorzien zijn van een roestwerende grondlaag. Ontdreuning van plaatmateriaal zoals staal zorgt voor minderen af- en doorstralen van geluid. Terophon heeft een aantal unieke eigenschappen en certificeringen zoals het IMO-Cerficaat, geschikt voor jacht- en scheepsbouw en toepassingen in de Offshore. 

Waar toe te passen
Terophon 112DB wordt in het bijzonder aanbevolen als (verspuitbaar) ontdreuningsmiddel voor onregelmatig gevormde (grote) oppervlakken. Enkele toepassinggebieden:

 • Jacht- en Scheepsbouw (Offshore)
  Isoleren van resonanties in de scheepshuid tegen bijvoorbeeld (boeg)schroefgeluid en voor het ontdreunen van wanden en vloeren in de machinekamer.
 • Woningbouw
  Voor het ontdreunen van gevelbekleding en dakbeplating zoals golfplaat en damwandprofielen, tegen regen en hagelgeluid.
   
 • Machinebouw
  Voor het ontdreunen van stalen machinebehuizing en omkastingen (in combinatie met absorptiemateriaal). 
   
 • Plaatwerk algemeen
  Stalen vuilbakken, vuilcontainers, stortbakken, laadklep, trailervloer of pompwagens

Wat zijn de eigenschappen?

 • Temperatuurbestendigheid: Kort: 160 ℃ (1 uur) - Lang: 120 ℃. 
 • Koudebestendigheid: - 50 ℃.
 • Brandclassificering: DIN4102 Klasse B1.
 • DIN5510-2, Klasse54, Druppelniveau ST2.
 • IMO Certificering 0736 (Res.MSC.61(67)).
 • Gewicht: Nat 1,4 g/cm³. Droog 1,2 g/cm³.

Verwerking van Terophon
Met troffel, spatel of plamuurmes is mogelijk maar geadviseerd wordt verspuiten met behulp van een worm- of slangenpomp en vernevelen (in meerdere lagen) met een compressor. Let op dat de ondergrond schoongemaakt is van lossen delen, vet, vuil en stof.

Optimale demping op staal : 1,2 x plaatdikte. Optimale demping op aluminium: 0,8 x plaatdikte. Verbruik voor 1 mm droge laag: 1,4 Kg/m² (nat product uit de verpakking). Maximale dikte per arbeidsgang 6 - 8 mm. Verwerkingstemperatuur ligt tussen de 15 en 40. Na volledige uitharding kan Terophon met verf worden afgewerkt.

Gebruikte gereedschappen en middelen direct schoonmaken met water!

Terophon 112Db is niet bestand tegen continu nat zijn (vraagt u dan naar Terophon 123WF) en organische oplosmiddelen, aromaten, chloorkoolwaterstoffen, esters en ketonen.Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Terophon
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!