Thermisch isoleren

Wat is het probleem?
Zomers teveel warmte en ‘s winters teveel koude beïnvloed het comfort aan boord van uw vaartuig. Net als in huis is het comfortabel om een thermisch goed geïsoleerde ruimte te hebben. Thermisch isoleren is anders dan akoestisch isoleren. Om de temperatuur enigszins onder controle te houden is het nodig om een stille luchtlaag tussen koude en warmte te creëren.

Wat is de oplossing?
Met Akotherm kunt u thermisch isoleren. Akotherm is hét alternatief voor minerale glas- en steenwol. 100% recyclebaar, jeukt en kriebelt niet dus ook prima toe te passen als het schip al ingericht is.

Vul de ruimte tussen de spanten uit met Akotherm of Akoestiwol, afhankelijk van de gewenste afmeting, en breng dan de betimmering zoals meubilair of wanden aan. Een minimale dikte van 50 mm is wel wenselijk en aaneengesloten om lekken te voorkomen. Akotherm en Akoestiwol zijn producten gemaakt van polyestervezels en zijn vocht- en rotbestendig, maar zorg dat het schip goed in de lak zit zodat er geen roest kan ontstaan bij een eventuele condensatie. Voorkom vochtproblemen en pas daar waar nodig een dampremmende folie of dampopen folie toe.

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het thermisch isoleren van schepen en jachten

Filteren
Filteren
Filteren

Geluidsisolatie voor jacht- en scheepsbouw
Meer informatie over het isoleren van jachten, schepen en sloepen vindt u op de overzichtpagina 'Geluidsisolatie en absorptie voor boot en jacht'.