Zelf een omkasting maken

Veel apparaten en machines produceren lawaai. Om dit verspreiding hiervan te beperken kan je een geluidswerende behuizing over de machine zetten. Een dergelijk behuizing is goed zelf te maken van zwaar plaat materiaal zoals Merfoplex of multiplex verzwaard met Isomat TS14. Hoe zwaarder de behuizing wordt, des te beter het resultaat. Let bij het maken van een behuizing op de ventilatie van de machine in kwestie. Een geïsoleerde lucht aan- en afvoer kan worden gerealiseerd met Aluphon demper(s) en een door u zelf aan te schaffen ventilator. Informeer bij uw leverancier hoeveel kuub lucht per uur nodig is om een machine te koelen wanneer nodig.


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over zelf een omkasting maken

Stappenplan voor het isoleren van apparaatbehuizing

Tips voor het maken van een geluidsisolerende omkasting voor apparaten zoals pompen, compressoren en machines.

Lees het artikel

Referenties

Uitstekende webshop. Duidelijk met goede uitleg over welke materialen op de juiste manier te verwerk

Goede webshop, duidelijke omschrijving producten en waarvoor en hoe te gebruiken. Handig om de actuele vooraad te zien. Duidelijk en makkelijk de bestelling gepkaatst. Eerst nog een vraag via de app gesteld. Direkt antwoord. Top. Bestelling binnen 3 dagen in goede orde binnen.
24-03-2023 | Bram Keur, Willemstad
Zeer positief

vooraf contact gehad voor advies. Ik werd vriendelijk geadviseerd en heb vervolgens een bestelling geplaatst. Deze kwam snel en was goed ingepakt.
21-03-2023 | pam, Uithoorn